díszkőavatás

2018.10.04. 17:51

Így szeretnénk meghálálni: Kovács Kati csillaga tovább ragyog Egerben – Videóval

Címkék#egér

Kossuth-díjas művészé az első díszkő a sétányon.

Molnár Helga

Az első Egri Csillag Kovács Kati egri kötődésű, Kossuth-díjas énekesnő, akinek tiszteletére s részvételével helyezett el emlékkövet az Eger Sikeréért Egyesület az Egri Csillagok Sétányán csütörtökön az Érsek utcában. A művésznő köszöntőjében elmesélte, a Hollywoodi sétányon lépkedve még azt gondolta, neki ilyen soha nem lesz, végül merész álma mégis megvalósult az ESE-nek köszönhetően. A következő években az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tíz darabot raknak majd le. A híres emberek bronzba öntött nyomataival turisták fotózkodhatnak majd.

Kovács Katié az első csillag Egerben Fotó: Nemes Róbert

Így szeretnénk meghálálni – fogalmazott Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnöke, a sétány első csillagának felavatásakor. A díszkő az Érsek utcában kapott helyet, s a programon aktívan részt vett Kovács Kati Kossuth-díjas énekesnő is.

Habis László, a város polgármestere az ünnepi eseményen elmondta, sok-sok élmény, emlék és barátság fűzi őt a művésznőhöz.

– Vitán felül áll, hogy ez a friss, különleges elismerés is jár neked – mondta Kovács Katinak a polgármester.

Fotó: Nemes Róbert

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője kifejtette, rendkívül jó az Eger Sikeréért Egyesület kezdeményezése, s az első csillag egy méltó kezdet.

Az eseményen elhangzott: az ESE az önkormányzattal együttműködve azért hozta létre az Egri Csillagok Sétányát, hogy azok előtt tisztelegjenek, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, és hírnevének erősítéséhez. Négy kategóriában: művészet, tudomány, sport és „Egerért” avatnak majd díszköveket az következő években.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában