2019.03.05. 10:03
A legjobb éttermek között az egri Macok
A Dining Guide idén már tizenötödik alkalommal készített listát a legjobb magyar éttermekről.
Bekerült a legjobb tíz vidéki étterem közé a Macok is Fotó: Berán Dániel
Forrás: Heves Megyei Hírlap
Fotó: Berán Dániel
Az egri Macok Bisztró két kategóriában is a top 10-ben végzett, méghozzá az összesített és a legjobb vidéki éttermek listáján is szerepel a hely. A fődíjat a Széll Tamás és Szulló Szabina által vezetett Stand kapta. Az év éttermi kávélapja díjat a Stand Étterem kapta. Az év koktélbárja elismerést a Boutiq’Bar tulajdonosa, Nagy Zoltán vette át, az legjobb szervizembere Lizsicsár Miklós, a St. Andrea Restaurant étterem-vezetője lett.
Az év cukrászdája díjjal a Mihályi Patisserie-t jutalmazták. A legjobb alternatív vendéglátóhely a Pizza, Kávé, Világbéke lett. Az év borlapja az Arany Kaviáré. A Dining Guide életműdíjat is átadott, melyet Bíró Lajos kapott.
Az év ifjú séftehetsége díjat Farkas Richárd, a Pajta séfje kapta, az év séfje díj tulajdonosa pedig a Borkonyha és a Textúrától Sárközi Ákos lett. Az év legígéretesebb konyhája díjat is ő vette át. Az év innovatív konyhája díj a Tiszavirág étteremé lett.