eger

2019.08.30. 17:30

Korszerűbb épületben kezdik a tanévet a Gárdonyiban

Átfogó infrastrukturális fejlesztés valósult meg az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban, ahol egyebek mellett energetikai korszerűsítést és akadálymentesítést is végeztek. A Zirci Ciszterci Apátság fenntartásában működő intézményt 765 millió forintból modernizálták.

Süli Kinga

Energiahatékonyabb is lett a Gárdonyi épülete Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A megszépült iskolaépületet pénteken mutatták be az érdeklődőknek, a tantestület számos tagja, szülők és diákok is részt vettek az eseményen.

Elsőként Bérczi Bernát O. Cist, zirci apát köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a sikeres, minőségi oktatás alapja a jó infrastruktúra, s arra törekednek, hogy minden általuk fenntartott intézményben biztosítsák ezt. A beruházás keretében a gimnáziumban akadálymentesítést végeztek, korszerűsítették a fűtésrendszert és szellőzőrendszert alakítottak ki, napelemeket helyeztek el, energiahatékony, környezettudatosabb lett az épület. Több tanterem is megújult, az informatikai termeket új eszközökkel szerelték fel, és egy modern természettudományos labort is kialakítottak, ahol lehetőség lesz integrált módon oktatni ezen tárgyakat.

Energiahatékonyabb is lett a Gárdonyi épülete Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A zirci apát hangsúlyozta, azért is örülnek a labornak, mert ennek köszönhetően talán jobban rá tudnak majd mutatni a természettudomány és a hit közötti kapcsolatra, amely fontos része a nevelői munkájuknak. Emellett megszépült az iskola udvara, új eszközöket vásároltak a konyhába, felújították és kibővítették az étkezőt is, mindezeknek köszönhetően 735 diák és 64 tanár mindennapjai válhatnak komfortosabbá, a munkavégzésük, tanulásuk pedig hatékonyabb lett a beruházás jóvoltából.

Karóczkai Júlia, az intézmény igazgatója elmondta, magabiztos, helyes erkölcsi értékeket birtokló, tudásban gyarapodó fiatalokat szeretnének iskolájukban nevelni. Hozzáfűzte, reméli, hogy a tantestület örömmel veszi birtokba a megszépült tereket, a diákok pedig szívesen járnak majd a gimnáziumukba tanulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában