2020.02.16. 08:16
Sült vér, hurka, pálinka is várta az érdeklődőket az egerszalóki Boros-Toroson
Az idei Boros-Toros szombaton reggel hét órakor kezdődött a Faluháznál, disznóvágással, az állat feldolgozásával, hagymás sült vérrel, s pálinkával.
Egerszalóki Boros Toros
Fotó: Márkus Attila M-A
Az Egerszalóki Turizmus Egyesület tizenegyedik alkalommal szervezte meg a rendezvényt, melynek vendégei a disznóvágás hagyományaival ismerkedhettek meg kóstolóval egybekötve.
Egerszalóki Boros-Toros
A kezdetekkor elsősorban a helybéliek örömére szolgáló program fokozatosan kinőtte magát, s ma már jónéhány rendszeresen visszatérő látogatóval büszkélkedhet. A reggeli disznóvágás után a résztvevők egy rövidebb túrát tehettek a barlanglakásokig, aki bírta, az pedig egy hosszabbat a Sódombig. Este a Kaptárkő Pincészet adott helyet az élőzenés toros bálnak.