közbiztonság

2020.10.21. 10:53

Éjszakai akciót tartott a gyöngyösi polgárőrség: körözött és ittas sofőrt fogtak

A kezdeményezést öttagú járőrrel támogatta a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, csatlakozott a Gyöngyösi Közös Önkormányzat Városrendészeti Igazgatóság, a demjéni, a karácsondi és a verpeléti polgárőr-egyesület számos tagja is.

Sz. I.

A város közbiztonságáért tevékenykedő csapat kezdeményezte a sikeres akciót

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Sz. I.

 

Juhász Gábor elnök szervezésében átfogó éjszakai akciót tartott a minap a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület. A kezdeményezést öttagú járőrrel támogatta a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, csatlakozott továbbá a Gyöngyösi Közös Önkormányzat Városrendészeti Igazgatóság, valamint a demjéni, a karácsondi és a verpeléti polgárőr-egyesület számos tagja is. A csapat zömét a tizenhárom helyi és a három községből érkezett polgárőr alkotta, akik a rendőrökkel és a városrendészekkel közösen végezték a feladatukat.

A polgárőrök szolgálati gépkocsija folyamatosan járőrözött, s rádión tartották a kapcsolatot a különböző helyszíneken lévőkkel. Egy részük a buszpályaudvarnál, a bevásárlóközpontoknál és az Orczy úton lévő parkolókat ellenőrizte. Mások a 24-es út mátrafüredi, valamint az M3-as bevezető szakszán teljesítettek szolgálatot, illetve a parkokat, játszóteleket és a garázssorokat járták be.

A város közbiztonságáért tevékenykedő csapat kezdeményezte a sikeres akciót Fotó: Sz. I. / Heves Megyei Hírlap

Ellenőrizték a McDonald’s és számos más vendéglátóegység környékét, hogy megelőzzék a közterületi alkoholfogyasztást, illetve, hogy a fiatalkorúakat ne szolgálják ki szeszes itallal. Felügyelték azt is, hogy a szórakozóhelyek betartják-e a járványhelyzet miatt elrendelt korlátozott nyitvatartási időt. Ezen az éjszakán 230 gépjármű került a két rendszámfelismerő rendszerrel ellátott járőrautó kamerájának a látókörébe. Az akció során a rendőrök 42 embert ellenőriztek, két személyt körözés, egyet pedig ittas vezetés miatt állítottak elő, egy esetben helyszíni bírságot szabtak ki, hat ízben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában