Évforduló

2021.09.26. 09:44

Abasári hagyományőrzők jártak a szentendrei skanzenben

Az Árvalányhaj Hagyományőrző Tánccsoport a látványos üveges táncával lépett fel, a népviseletükben is sokan gyönyörködtek.

Sz. Sz. I.

Az Árvalányhaj tánccsoport népviselete nagy tetszést aratott a skanzenben

Forrás: Abasár önkormányzata

A község huszonöt tagú küldöttsége a szentendrei skanzenben ünnepelhette a falu Kapásháza tájházzá nyilvánításának negyvenedik évfordulóját, tájékoztatta lapunkat Kazsu Attila polgármester. A kétnapos rendezvényt a Magyarországi Tájházak Szövetsége szervezte a jubiláns műemlékekkel rendelkező helységek számára, amelyek vezetői oklevelet is átvehettek a jeles alkalomból.

– Jellegzetes abasári ízelítőt adtunk a skanzenbe látogatóknak. Az Árvalányhaj Hagyományőrző Tánccsoport a látványos üveges táncával lépett fel, a népviseletükben is sokan gyönyörködtek. Kis tárlatot is berendeztünk Aba Sámuel és a községbeli ásatás bemutatására táblaképekből, poszterekből. Nem maradhatott el az otthonról hozott, de helyben darált szőlőből préselt must, s a borászaink legjobb nedűinek kóstoltatása sem. Nagy sikert aratott vendégeink körében Kiss Ignácné Etuka néni kalácsa. Ő a hagyományőrző csoport tagja, otthon süti a finomságot, amely a klasszikus, nagy, lagzis kalácsnak is nevezett sütemény – foglalta az eseményt össze Kazsu Attila.

Az Árvalányhaj tánccsoport népviselete nagy tetszést aratott a skanzenben
Fotó: Abasár önkormányzata

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában