Könyvtár

2022.11.16. 10:03

Kötetbemutató, az egészségügyi dolgozók elmélkedései az egri könyvtárban

A Ragály–2019 Orvos írók Dekameronja járvány idején című könyvet csütörtök délután fél 5-kor mutatják be a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.

B. D.

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri könyvtár honlapján tették közzé a kötetbemutató részleteit, ami a Magyar Orvos Írók és Képzőművészek Köre (MOÍKK), a Peregrinus Kiadó, valamint a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szervezésében valósul meg.

A könyv ötlete a MOÍKK-ban fogant meg, a koronavírus lecsendesedését követően, amikor másfél év kihagyás után újra találkoztak. A napi veszélyben dolgozók vagy életkoruk miatt kényszerpihenőre ítélt kollégák nehéz napjait és elmélkedéseit mutatják be versben és prózában. Hiszen az orvosok és egészségügyi dolgozók végig helyt álltak a frontvonalon a vírus ideje alatt. Szomorú és vidám írások, elgondolkodtató és elvonatkoztató történetek kaptak helyet a könyvben.

A könyvbemutatón dr. Misz Írisz, a MOÍKK elnöke mond köszöntőt, a kötetet Brenyó József, a Peregrinus Kiadó igazgatója, a könyv szerkesztője mutatja be, valamint közreműködik Bodó Boglárka könyvtáros. Az esemény ideje alatt a MOÍKK egri orvos képzőművész tagjainak – dr. Tihanyi Ágnes és dr. Somogyi Éva festményei, valamint dr. Juhász Andrea fotói is megtekinthetők a helyszínen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában