2023.01.29. 12:10
Elismerték az egri Govinda fenntarthatósági törekvéseit
Az egri Govinda étterem nívós szakmai díjat kapott.
Nyolcas Olivér a frissen átvett díjjal.
Forrás: Nemes Robert/Heves Megyei Hírlap
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége és az Energiaügyi Minisztérium, a Mádava Góvinda Kft.-t javasolta Heves Megye Zöldgazdaságért Díj elnyerésére - tették közzé a szervezet közösségi oldalán.
Az indoklásban az energiafelhasználási, környezetvédelmi szempontok betartására fordított figyelmüket emelték ki. Nagyra értékelték, hogy kiemelten kezelik a fenntarthatósági elveket: az alapanyagok kiválasztásától kezdve, a konyhatechnológián keresztül az ételek kiszállításáig és hulladék kezeléséig.
A 2022-es Dekarbonizációs díjat az egri Govinda ügyvezetője, Nyolcas Olivér egy díszünnepség keretében vehette át, január 25-én.
Nem ez volt az első elismerésük, 2017-ben kiérdemelték a kamara Korrekt Partner díjat, az etikus magatartás, a becsületesség és a tisztességes viselkedés miatt.
A Haré Krisna Ételt az Életért szegényélelmezési program keretében, az Alapítvány megbízásából naponta 750 adag tápláló ebédet főznek az egri rászorulóknak. Ezért a tevékenységükért 2021-ben Civil Támogatói díjban részesültek.
– Persze még rengeteg a tennivalónk, de köszönjük minden vendégünknek, hogy támogatásotokkal a fenti célokat meg tudjuk valósítani! – írták bejegyzésükben a 27 éves egri Govinda Étterem munkatársai.