Piacoztunk

2023.07.24. 14:03

Alig mozdultak az árak az egri piacon, a sárgabarackot 2 ezerért adják, de már lehet kukoricázni

Újabb, gyors szemlét tartottunk az egri piacon. Az árak alig mozdultak, a csemege kukorica a sláger

Barta Katalin

Július eleje óta alig változtak az egri piacon az árak. Ezt állapítottuk meg legutóbbi szemlénk során. A gyümölcsök, idényzöldségek ára tartja a magát. Sárgabarackot 1800-2000 forintért, az őszibarack kilóját 1400-2000 forintért mérték. A kovászolni való  friss uborka 6-700 forint, a sárgadinnye kilója 800-1000, míg a görögdinnyét 400 forintért adják kilónként. Találtunk zsenge zöldbabot 1800 forintért, a paradicsom kilója 7-800 forint, a húsos fehér paprikáért 800 forintot kértek. A zöldpaprika darabja 80-100 forint. 

A tökféléket változatlanul nagy választékban és megfizethető áron kínálják. A főzőtök 400, a patisszon 600, a cukkini kilója 400 forint körül alakul. 

A legkellemesebb meglepetés számunkra most a szép csemege kukorica volt, amelynek telt csövét 200 forintért kaptuk meg. 

Ha arra gondolunk, hogy a strandokon egy-egy cső 6-700 forint is lehet, érdemesebb otthon belakmározni a főtt kukoricából.

Most néhány tippet is hoztunk arról, hogy lehet a legfinomabban elkészíteni a nyár egyik kedvenc csemegéjét: https://www.mindmegette.hu/fott-kukorica-mais-bitte-igy-fozd-es-grillezd-tokeletesre-a-kukoricat-52845/ 

Jó tanács: Aki befőzéshez készülődik és a szeretné nagyobb tételben, olcsóbban megvásárolni a gyümölcsöt, annak érdemes tájékozódni a lakóhelyéhez közeli portákon. Sokan kínálják eladásra ilyentájt a kertjükben megtermelt felesleget, jóval jutányosabb áron.  Érdemes a gyumolcsvadasz.hu oldalt is böngészni,  ahol az időszerű Szedd magad! akciókról is részletes információkhoz juthatunk.    

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában