Adományok

2023.11.02. 10:22

Csaknem száz rászorulón segítettek a hatvani Szeretet Szombaton

A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület ismét megtartotta Szeretet Szombat elnevezésű jótékonysági akcióját, amelynek ez alkalommal a Grassalkovich Művelődési Ház adott otthont.

Tari Ottó

A rászorulók felnőtt- és gyermekholmi közül is válogathattak

Forrás: Beküldött fotó/Rozgonyi Dezső

Az eseményén egyebek mellett baba- és gyerekholmi, játékok, téli kabátok és bélelt bakancsok közül válogathattak az érdeklődők. Idén ez volt a harmadik alkalom, hogy megszervezték a Szeretet Szombatot. Az ingyenes ruhabörze célja, hogy ilyen módon is támogassák a rászoruló családokat – mondta az egyesület elnöke, Smidné Vereb Julianna, kiemelve: megmozdulásuk nemcsak a látogatók körében népszerű, mivel egyre több adomány is érkezik hozzájuk.

– Egyesületünk a Máltai Szeretetszolgálattal közösen végzi ezt a tevékenységét. A tőlük kapott ruhákat ajánljuk fel, nem csak hatvaniaknak. Nagyon sokan megkeresnek minket felajánlásokkal, aminek nagyon örülünk. A jövő héten egy gáztűzhelyet és egy gyerekágyat közvetítünk ki – nyilatkozta Smidné Vereb Julianna.

A mostani eseményre csaknem százan látogattak el. A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület ebben az évben több programmal készül még, karácsonyra készülve egyebek közt gyerekeknek szerveznek kakaópartit, valamint a szokásos ételosztást is megtartják.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában