Szemét

2024.07.03. 14:06

Uszadékkal, kirándulókkal érkezik a hulladék a Tisza-tóba

A partról nehezen megközelíthető illegális hulladéklerakások felderítésén dolgozik együtt a vármegyei kormányhivatal és a vízirendészet a Tisza-tónál.

Tóth Balázs

Uszadékkal, kirándulókkal érkezik a hulladék a Tisza-tóba

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A hulladékgazdálkodási hatóság és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs szakemberei közös szolgálattal indították a nyári szezont. A Tiszán és a Tisza-tavon az uszadékkal érkező hulladék mellett sajnos rendszeresen megjelenik a kirándulás vagy pecázás közben hátrahagyott, sokszor jelentős mennyiségű szemét is. A szárazföldről nem látható, nehezen megközelíthető helyszínek felderítésében nyújtanak segítséget a vízirendőrség munkatársai, írta honlapján a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

A partról nehezen megközelíthető illegális hulladéklerakások felderítése
A partról nehezen megközelíthető illegális hulladéklerakások felderítése
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A HulladékRadar alkalmazás segítségével a környezetet elcsúfító, szennyező, illegálisan elhelyezett hulladéklerakatokat bárki bejelentheti, segítve ezzel a hatóságok munkáját. Az applikáción keresztül fotókat, szöveges információkat és pontos helymeghatározást lehet eljuttatni az illetékes szakemberekhez - tájékoztattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában