Szakma Sztár

2024.04.03. 07:55

Tizenhat Heves vármegyei döntős a szakmai versenyeken

A Szakma Sztár Fesztiválon öten versenyeznek majd, az agrár szakmákban hamarabb rendezik a döntőket.

Tóth Balázs

Egy éve is megrendezték a Szakma Sztár Fesztivált

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt szakmai versenyeken öt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó szakmákban tizenegy Heves megyei középiskolában tanuló diák jutott országos döntőbe. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megyei, írásbeli fordulóit követően gyakorlati előválogatókat rendeztek az iparkamarához tartozó képzésekben, a legjobbak pedig bejutottak az április 24-26. között tartandó döntőkre, a Szakma Sztár Fesztiválra.

Készülhet a megmérettetésre irodai titkár szakmában Tóth Boglárka, a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium diákja, a burkolók között Molnár László Péter, a Heves Vármegyei SZC Damjanich János Technikum tanulója. Lesz Heves megyei döntős a kőművesek között is, Obeda Sándor, a HMSZC József Attila Technikum diákja, míg az asztalosok között Bakó Vilmos Krisztián a gépi és CNC forgácsolók közt pedig Slezák Zoltán viheti jó hírét a HMSZC Bornemissza Gergely Technikumának.

Az agrár szakképzésekben március második felében megkezdődtek a döntők és április közepéig tartanak, itt egy-egy iskola ad otthont a fináléknak. A győzteseket a Szakma Sztár Fesztiválon hirdetik ki. Már megrendezték a pék és a szőlész-borász szakmák döntőit, amelyeken volt Heves megyei érdekeltség. Előbbiben Madarász Veronika (Eötvös József ORK, Heves), utóbbiban Kovácsné Székely Seila és Suha Viktória (mindkettő HMSZC Sárvári Kálmán Technikum) lehetett ott. Három Heves megyei vonatkozású döntő is hátra van még. A Mezőgazdasági gépészek mezőnyében Eszes Zoltán Ferenc és Ürmösi Alex Gábor (mindkettő ÉASZC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum), az erdésztechnikusok között Dolányi Zoltán, Gembolya Kevin, Kovács Richárd és Süttő Róbert, a vadgazdálkodási technikusok közt Debreczeni Anna és Nagy Bence Nimród (mindegyikük Mátra Erdészeti Technikum) méretheti meg tudását.

A Szakma Sztár Fesztiválra a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is szervez látogatásokat közép- és általános iskolás diákok részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában