Közgyűlést tartottak

2024.05.08. 21:35

Bivaly és Gyöngyi már alig várja az utasokat, hangzott el az egyesületi közgyűlésen

Közgyűlést tartott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület. Az eseményen a Mátra térségének rendezvényhelyszínei is bemutatkoztak.

Szabó István

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület közgyűlése Gyöngyössolymoson

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Megismételt közgyűlés tartott szerdán a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület a gyöngyössolymosi Nyilas Pincészet rendezvénytermében. Dr. Benkő Béla egyesületi elnök bevezetőjében elmondta, hogy a közgyűlés első részének tematikai középpontjában rendezvényhelyszínek állnak. Ennek megfelelően először dr. Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista, a Mátra Túraközpont tulajdonos ismertette a Dumaszínház parádsasvári rendezvényközpontjának legfontosabb tudnivalóit DumaSasvár, nem csak Duma címmel. 

Dr. Litkai Gergely
A GarázsSasvárban közönségből közösség válhat
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– A helyszínünk folyamatos fejlesztése mellett előadásokat szervezünk. Arra törekszünk, ne csak stand up fogadja a közönséget, de több napos rendezvénysorozatokra is vállalkozunk a GarázsSasvárban, amelyek során helyi programok is kapcsolódnak a Dumaszínház tagjainak műsoraihoz. Olyan eseményekre törekszünk, amely során – a szlogenünk szerint – közönségből közösség válik. Ehhez közösségi teret az általunk kialakított panzió biztosítja, illetve a Mátra természeti környezete – foglalta össze dr. Litkai Gergely.

Ezután a nagyrédei Scharioth Birtok mutatkozott be a tulajdonos Scharioth Ágnes ismertetője révén. Részletezte a birtok megvásárlásának, fejlesztésének, a  többhektáros klasszicista park kialakításának történetét, majd a jelenre áttérve beszélt az egyre népszerűbb zenés-borkóstolós szabadtéri rendezvényeikről. Dr. Benkő Béla ezután számolt az előző közgyűlés óta az elnökség által tett intézkedésekről, egyesületi munkáról.

– Folytattuk népszerű programjainkat, így például a húsvétkor szokásos belvárosi tojáskereső játékot, az egyre közkedveltebb 10 hét, 14 program rendezvénysorozatát, amely 14 séta és program révén mutatja be Gyöngyöst és annak környékét. Részt vettünk a Kapcsolódások napján, május 12-re, Gyöngyös városnapjára omnibuszos városnézés szervezésén vagyunk túl. Nem várt sikert hoztak a gyöngyösi 1-es helyi járaton szervezett városnézéseink. A menetrend szerint közlekedő buszról voltak, akik a teljes, idegenvezető által kommentált utat végigbuszozták, és csak utána szálltak le ott, ahol eredetileg akartak. Június elsejére megszerveztük a Bivaly nevű gőzmozdony vontatta nosztalgiavonat érkezését Budapestről Gyöngyösre, s aki szeretné, a nap folyamán Bivaly "kistestvére", a Gyöngyi gőzös húzta szerelvénnyel is utazhat a Mátravasúton. Megújult a weboldalunk, így egyrészt biztonságosabb lesz adatvédelmi szempontból, ugyanakkor informatívabb és vonzóbb megjelenésű is az oldalra látogatók számára – közölte egyebek között dr. Benkő Béla.

A közgyűlés a felügyelőbizottság jelentését és a 2024. évi eredménytervet is elfogadta. Ezután kötetlen programként a Nyilas Pincészetben borkóstolással egybekötött pincelátogatás zárta a napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában