Korszerűsítés

2024.05.08. 11:25

Elindult a Szilvásvárad-Eger út felújítása

A Négyesfogathajtó Világbajnokságig megújul a szakasz. Jobb lesz közlekedni a Szilvásvárad-Eger úton.

Molnár Helga

A szeptember 4-e és 8-a között tervezett szilvásváradi Négyesfogathajtó Világbajnoksághoz kapcsolódóan megújul a Szilvásvárad-Eger útvonal – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt., erről írtunk korábban. Ez azt jelenti, hogy az állami támogatásnak köszönhetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lebonyolításában megújul a 25-ös főút, illetve a Szarvaskő-Vadna összekötő út összesen csaknem 22 kilométeres szakasza. A munkálatok idejére a beruházó és a kivitelező is a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Elindult a Szilvásvárad-Eger út felújítása
Elindult a Szilvásvárad-Eger út felújítása
Forrás: Horváth László/Facebook

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője most közreadta közösségi oldalán, hogy elindult a felújítás.
– A szeptemberi szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokságra új burkolatot kap a települést Egerrel összekötő útszakasz. A munkagépek jelenleg Mónosbélben dolgoznak, s a napokban indulnak el Szilvásvárad és Eger felől is. A beruházás a kormány támogatásával, hazai forrásból valósul meg – írta.

A munkálatok idején félpályás jelzőőrös, illetve jelzőlámpás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A felújítás során a közlekedők választhatnak egyéb alternatív útvonalat is, mint például Egerbakta – Bátor – Szúcs – Egercsehi településeken keresztül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában