Egzotikus állatok

2024.06.23. 16:42

Óriási rágcsálókat fogadtak örökbe a Tisza-tónál

Auszrtália és Dél-Amerika élővilágát mutatja be testközelből a Tiszaderzsi Kenguru Park. Kapibarák és kenguruk mellett más állatokkal is meg lehet ismerkedni.

Heol.hu

- Örökbefogadott egy kapibarapárt Kolumbia és Venezuela nagykövetsége - kezdi a kenguruparkról szóló beszámolóját a Hír Tv Radar című műsorának műsorvezetője. Elhangzik, hogy nem csak kapibarák és kenguruk élnek a kenguruparkban, de rengeteg más egzotikus állatot láthatnak a látogatók. 

Kapibarák és kenguruk is laknak a tiszaderzsi Kenguru Parkban
Kapibarák és kenguruk is laknak a tiszaderzsi Kenguru Parkban
Forrás: HírTv/YouTube

- A világ legnagyobb termetű rágcsáló emlősállata - közli a kapibaráról Boda Ferenc, a létesítmény vezetője. Ismertetője szerint Dél-Amerikában a mocsaras, vizes élőhelyet kedveli, és szereti a meleget is. Egy párt tartanak a Kenguru Parkban, és remélik, lesznek utódaik.

Kolumbia nagykövetsége a nőstényt fogadta örökbe, és Tayronának nevezte el, Venezuela nagykövetsége pedig a hímet, Cacaot fogadta örökbe.

- Szerettünk volna olyan nevet, amely jól szimbolizálja országunkat - mondta Ignazio Enrique Ruiz Perea, Kolumbia magyarországi nagykövete a Hír Tv stábjának. - A név egy őshonos indián törzsnek a neve.

 - Venezuelában nagy népszerűségnek örvend a kapibara - mesélte a HírTv-nek Jimmy Andrade venezuelai nagykövet-helyettes. - Karikatúrákban is megjelent, illetve sporteseményeken mint kabalaállat.

A kenguruparkot három zoológus alapította ismeretterjesztési céllal három éve. Idén már több mint 50 ezer vendégre számítanak határon innen és túl.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában