Kitüntetések

2024.06.14. 16:50

Pedagógusnapi elismerések a kiemelkedő teljesítményért

A Hatvani Tankerületi Központban évek óta hagyomány már, hogy elismerik azokat az intézményekben dolgozó pedagógusokat és alkalmazottakat, akik kiváló teljesítményt nyújtanak. Pedagógusnap alkalmából idén is többen vettek át elismerést.

Palágyi Edit

Pedagógusnap a Hatvani Tankerületi központban: középen Vörösné Habó Judit és Szabó Zsolt

Forrás: Hliva Éva, Hatvani Tankerületi Központ

A „Hatvani Tankerületi Központ kiváló igazgatója” elismerő címet idén Vörösné Habó Judit, a Hatvani Lesznai Anna EGYMI igazgatója kapta. A Hatvani Tankerületi Központban évek óta hagyomány már, hogy elismerik azokat az intézményekben dolgozó pedagógusokat és alkalmazottakat, akik kiváló teljesítményt nyújtanak a nevelés-oktatás terén, valamint az adminisztratív és támogató munkájukkal hozzájárulnak az iskolák sikeres működéséhez. Az elismeréseknek szabályzatban rögzített rendje van, és minden évben az intézmények vezetői tehetnek javaslatot a díjazottakra. Idén a pedagógusnap alkalmából először osztotta ki a tankerület a „kiváló nevelőtestület” elismerő címet is, közölte Hliva Éva, a Hatvani Tankerületi Központ kommunikációs munkatársa.

A Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola adott otthont az idén a Hatvani Tankerületi Központ pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségének, amelyen az oktatási intézmények igazgatói mellett, a tankerületi iskolák országgyűlési képviselői is köszöntötték a pedagógusokat.

Szabó Zsolt, Heves vármegye 3. sz. választókerületének országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy a gyermekek és az ő oktatásuk jelentik a legnagyobb innovációt és befektetést a jövőbe. „Az oktatás a kulcsa minden társadalom fejlődésének és jövőjének. Fontos hangsúlyozni, hogy a modern világban a technológiai fejlődés gyorsasága és változékonysága mellett az emberi tudás és kreativitás jelentik az igazi értéket, így az oktatásba való beruházás nemcsak az adott generáció, hanem az egész társadalom jövőjét formálja.”

Horváth László, Heves vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: - Fontos, hogy az iskolai nevelés során is a gyermekek megismerjék és megértsék a világ aktuális kihívásait, és fel legyenek készítve arra, hogy ezekre reagáljanak és aktívan részt vegyenek a megoldásokban. Ez a felkészültség segít abban, hogy a gyerekek kritikus gondolkodásra és empátiára tegyenek szert, és felelősségteljes felnőttként lépjenek ki a nagyvilágba.

A „Hatvani Tankerületi Központ kiváló nevelőtestülete” elismerő címet az idén először adták át, amelyet a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola nevelőtestülete érdemelt ki. A különleges üvegtrófeát és a díszoklevelet az iskola igazgatója, Kovács János vette át.  

Az elismerések átadását követően, Kozmáné Derda Edit tankerületi igazgató pohárköszöntőjében a gyermekek és a pedagógusok gyengéd és támogató kapcsolatáról beszélt. Kiemelte, hogy az ünnep fontossága abban is rejlik, hogy felhívja a figyelmet a pedagógusok áldozatos munkájára és szerepük fontosságára, hiszen ők nemcsak tudást adnak át, hanem értékeket, érzelmeket közvetítenek és segítenek a gyermekek személyiségfejlődésében, valamint megköszönte a felsőbb vezetés támogató együttműködését is.

Ezúton is köszönjük minden pedagógusnak az áldozatos munkát, és Isten éltesse őket minden jövőbeni kihívásban és boldogságban egyaránt! 

- emelte ki.

A Hatvani Tankerületi Központ kiváló igazgatója: Vörösné Habó Judit - Hatvani Lesznai Anna EGYMI.

A Hatvani Tankerületi Központ kiváló pedagógusai: 

  • Túriné Karácsony Klára - Hatvani Lesznai Anna EGYMI
  • Kissné Palocsay Ágnes Mária - Nagyfügedi Arany János Általános Iskola
  • Tóthné Bódi Rita - Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola
  • Lazók Brigitta - Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola

Tankerületi igazgatói pedagógus dicséretet kaptak:

  • Hegyi Ferencné - Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola
  • Pálinkás Zoltán Lászlóné - Lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI
  • Horváth Mária - Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola
  • Felföldi Ildikó - Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola
  • Mérai Annamária - Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási nyelvű Általános Iskola
  • Domoszlai Józsefné - Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola
  • Sebők Tímea - Hatvani 5. Számú Általános Iskola
  • Dr. Ludányi Lajos - Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium
  • Bojeczánné Vágó Veronika Magdolna - Gyöngyösi Arany János Általános Iskola
  • Kovács Erika - Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola

Tankerületi igazgatói alkalmazotti elismeréseket vehettek át:

  • Kasaróczki Gáborné - Nagyfügedi Arany János Általános Iskola
  • Kovács Béláné - Utassy József Általános Iskola
  • Juhász Zoltánné - Gyöngyösi Arany János Általános Iskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában