Virágtömegek

2024.06.28. 12:30

Volt, aki órákat állt sorba a virágosztáson Egerben + videó

Annyira népszerű volt a városgondozás viirágosztása, hogy több 10 méteres sor várta a 9 órát az egri civil háznál. Volt, aki reggel 7 órakor már várakozott.

Szabadi Martina Laura

Péntek reggel 9 órától hirdette meg hagyományos virágosztását a Városgondozás Eger Kft. A sor már 9 óra előtt több 10 méter hossza kígyózott a civil ház előtt, ahol önkéntes segítők és a városgondozás valamint az önkormányzat munkatársai várták azokat, akik egynyári növényeket vagy tavaszi hagymásokat szerettek volna. Akkora volt az érdeklődés, hogy az eredetileg 20 egynyári vagy 20 tulipánhagyma mennyiséget inkább megfelezték a szervezők, hogy mindenkinek jusson. Többen voltak, akik annyira nem szerettek volna lemaradni, hogy már reggel 7 órakor sorba álltak a ház előtt. A megkérdezettek közül szinte mindenki évről-évre visszatér a virágosztásra.

Sokan órákig vártak a virágjaikra, hosszú sor állt a virágosztáson
Sokan órákig vártak a virágjaikra, hosszú sor állt a virágosztáson
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Valóban hatalmas az érdeklődés – erősítette meg Eged Renátó, a városgondozás ügyvezetője. Elmondta, 5000 egynyári növénynek és 2000 hagymással készültek.

– Minden évben május-június az az időszak, amikor az egynyári növényeket ültetjük. Ilyenkor látjuk az, hogya tartaláék készletből mennyi növény marad és meghirdetjük a virágosztást ezekből a növényekből. Jobb helye nem is lehetne a növényeknek, mint az egriek előkertjei vagy balkonjai, hiszen ezzel az akcióval is a város virágosításához járulunk hozzá, növeljük a városkép minőségét. Jelenleg egyébként még a belvárosban maradt hátra némi munka a virágosítással, a taxiállomásnál dolgozunk jelenleg, de már 99 százalékos készültségnél tartunk. Jövő hétre befejeződik az ültetés – ismertette Eged Renátó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában