Elismerés

2024.07.02. 14:27

Állatbarát iskola címet kapott a Tamási

A Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola elnyerte az Állatbarát iskola címet. A napokban vették át az oklevelet.

Barta Katalin

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskola sikeresen pályázott az Állatvédelem gyerekeknek elnevezésű kiírásra, s ezzel elnyerte az Állatbarát iskola címet. Az intézmény részére kiállított oklevelet június 19-én vehették át a pályázat felelősei és a rendezvényen résztvevő pedagógusok, Zay-Földy Vanda és Pálfi Petra tanárnők. 

Az elismerést Gregor Bernadett adta át a két pedagógusnak
Az elismerést Gregor Bernadett adta át a két pedagógusnak


A budapesti Állatorvostudományi Egyetemen megtartott ünnepélyes díjátadón tartalmas előadásokat hallgathattak meg Prof. Dr. Sótonyi Péter rektor és Gregor Bernadett színművész jóvoltából.
Az elmúlt tanévben számos programot szerveztek az iskolában az állatvédelem jegyében. Az Állatvédelmi Témahéten eredményes adománygyűjtést szerveztek az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány javára, ahol kutyát is sétáltattak a gyermekek.
Sünházat építettek, állatasszisztált foglalkozáson vehettek részt az alsó tagozatosok, ahol a segítő kutyák munkájával ismerkedhettek meg. A Tamási pedagógusai nagy gondot fordítanak a felelős állattartásra és állatvilágunk védelmére nevelésre. A következő tanévben is szeretnének számos hasonló programot szervezni, s kivívni az Állatvédelmi nagykövet címet.

kep: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában