Állatkert, kutyák és kígyók

2024.07.18. 18:55

Állati jó táborban ismerkednek a gyermekek az állatvilággal

A gyermekek egy héten keresztül úszó, ugró, négylábú, repülő és sok más fajta állattal találkozhatnak. Az Állati jó táborban nem csak tanulnak az állatokról, de ismerkednek velük és tanulnak is róluk és a velük való bánásmódokról is.

Hornyák Réka

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ Állati jó táborát idén több alkalommal is megszervezték a nagy érdeklődésre való tekintettel. A gyerekek egész héten csupa új és eddig ismeretlen dolgot ismerhetnek meg az állatvilágról. A mindennapos állati jó találkozások, kézműves foglalkozások és állatkerti kirándulások a szabadtéri játékok és az izgalmas tanulás sem marad el. 

Állati jó táborban ismerkednek a gyermekek az állatvilággal
Állati jó táborban ismerkednek a gyermekek az állatvilággal
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A napközis tábor első napján, hétfőn egy interaktív állatos bemutatón vettek részt a táborozók. Stefánné Gulya Kinga, az Állati Jó Küldetés vezetője egészen Tardról utazott Egerbe a gyermekekhez, hogy izgalmas kalandban lehessen részük. Egy állatasszisztált terápiás foglalkozás keretében ludak, nyulak, Angie, a mentett kutyus és Sanyi, a galamb segítségével kerülhettek közelebb a természethez és a paraszti hagyományokhoz az gyermekek. 

Kígyónyakláncot a divat az Állati jó táborban

Kedden többek között Faragó Mariann terápiás kutya kiképző vezetésével vettek részt a táborozók kutyás foglalkozáson. A simogatás és játék mellett az idomításról és a megfelelő bánásmódról is szót ejtettek. Szerdán és csütörtökön nyúlcipőt húzott a társaság és meg sem álltak a Gyöngyösi Állatkertig. Egész napos állatkert látogatásuk során bejárták az egész helyet és minden állatról tanultak egy-két újdonságot. Végül, de nem utolsó sorban pedig pénteken Kelemen Tamás egzotikus állatainak bemutatóján vehetnek majd részt a gyerekek. A legbátrabbak hüllőket is simogathatnak, de aki még ennél is merészebb, akár egy kígyót is a nyakába akaszthat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában