Köztérrendezés

2024.07.18. 07:13

Egyre szebb lesz az Agyagási Dezső Park, ám a szökőkút idén már nem üzemel

Rendezik a parkokat városszerte.

Molnár Helga

Olvasói jelzések érkeztek arról, hogy az Agyagási Dezső park elhanyagolt állapotban van, ám a hónap elején anyagfelvételünkkor már látszott, a virágosítás befejeződött, a parkrendezés folyamatban van. Rákérdeztünk azonban a padok állapotának javítására, illetve a szökőkút üzembehelyezéséről.

Egyre szebb lesz az Agyagási Dezső Park, ám a szökőkút idén már nem üzemel
Egyre szebb lesz az Agyagási Dezső Park, ám a szökőkút idén már nem üzemel
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat válaszában jelezte, az Agyagási Dezső parkban levő utcabútorok javítása és karbantartása az önkormányzat Egri Közszolgáltatások Városi Intézménnyel kötött szerződésének keretein belül valósul meg.
– A szemétgyűjtő edények ürítését közszolgáltatási szerződés alapján a Városgondozás Eger Kft. végzi. A szemétgyűjtőedények, padok javítását a hivatal jelzések alapján rendeli meg, illetve emellett a város közterületein rendszeresen végez ellenőrzést.

Az önkormányzat az idei évben tervezi megvalósítani a kutat övező burkolat és lépcsőfokok cseréjét. A szökőkút, valamint egyéb vizes létesítmények ismételt üzembehelyezése alapos tervezési munkát igényel, ezt az önkormányzat pályázat keretei között igyekszik megújítani, üzemképessé tenni, mivel a város költségvetése jelenleg nem teszi lehetővé, hogy ilyen mértékű beruházás az év hátralevő részében megvalósulhasson – írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában