Mentés

2024.07.14. 09:25

Eltévedt túrázót mentettek szombat éjjel a Mátrában

Rásötédett a mátrai rengetegben, a vize elfogyott a turistának. Azonnal a segítségére siettek. Szerencsére nem történt nagyobb baj.

Barta Katalin

Nem unatkoztak a katasztrófavédelem emberei és a recski mentősök szombat éjszaka sem. Eltévedt kirándulót mentettek az éjszakában. Tuza Gábor, Sirok polgármestere is az első hívásra elindult, hogy rábukkanjanak a megrémült turistára.  Közösségi oldalán ezt írta tegnap éjjel: ... és akkor egy kis éjszakai program! Eltévedt túrázó mentése a "mátrai rengetegből"! Vize elfogyott, rászakadt a sötétség, eltévedt, szóval szerintem volt egy kis para! Igen, de nagy rengetegben hol is van? Annyit lehetett tudni, hogy  valahol egy kerítés mellett. A tűzoltóautó, a mentőautó is elindult, azonban ezek a járművek csak egy darabig kompatibilisek az erdei úttal. Onnan még több, mint öt kilométert kellett megtenni.

Tuza Gábornak terepjáróval sikerült megközelíteni a helyet, ahonnan sikeresen lejutottak a mentőhöz, ahol megvizsgálták a pórul járt kirándulót. Szerencsére komolyabb baj nem történt. Az orvosi vizsgálat során némi vízhiányt állapítottak meg,  de minden egyebet rendben találtak. Az akcióban a pétervásárai katasztrófavédelmi szakemberek és a recski mentőszolgálat vettek részt, akiknek köszönet jár! A túrázót végül épségben a szálláshelyére szállították. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában