Hőségriasztás

2024.07.13. 10:26

Gyöngyösön klimatizált helyiségek, ivókutak adnak enyhülést az extrém hőségben

A légkondicionált intézmények, hivatalok, áruházak mellett sok ivó-, köz-, illetve díszkút ivóvize is segítség a perzselő hőségben.

Szabó István

Mint ismeretes, a harmadfokú hőségriasztást meghosszabbították július 18-ig. Ez idő alatt az extrém meleg elviselésére Gyöngyösön is igénybe lehet venni a klimatizált helyiségeket a legkritikusabb órák átvészelésére. A gyöngyösi városháza tájékoztatása szerint a bárki által igénybe vehető klimatizált helyiségek Gyöngyösön többek között az autóbuszállomás, illetve a vasútállomás váróterme, a Mátra Művelődési Központ, a polgármesteri hivatal ügyfélvárója ügyfélfogadási időben, templomok, iskolaépületek, valamint bevásárló központok, diszkont áruházak. Ez utóbbiakat tételesen felsorolja idén májusban kiadott listáján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gyöngyös területén is:

  • Lidl áruház - Budai Nagy Antal tér 10. 
  • Spar áruház - Dobó István utca 5. 
  • Spar áruhát - Jókai Mór utca 57.
  • Penny Market - Kassai utca 24.
  • Gyöngyszöv Coop áruház - Kócsag utca 11/7.
  • Gyöngyház - Páter Kiss Szaléz utca 22.
  • Tesco áruház - Vásár utca 2.
  • Obi áruház - Vásár utca 4.
  • Kékes Étterem - Fő tér 7. 

Gyöngyösön számos közterületi vízvételi lehetőség is segíti a szükséges folyadékpótlást a hőségben. A városháza tájékoztatása szerint ivókutak a városban a Hanák Kolos, a Kinizsi, az Ady Endre és a Hattyú téri játszótereken, továbbá Városkert, a Jeruzsálem, az Aranysas, az Ifjúság és a Pesti úti, illetve ugyanitt a toronyház melletti játszótereken, a Kossuth utca 1. szánál, a Bugát Pál, valamint a Barátok terén, a Verseny u. 8. melletti sétányon, a Dobó utcai sportpálya mellett, a Béke téri pumpapályán, továbbá a mátrafüredi közparkban találhatóak. Emellett Gyöngyös közigazgatási területén 26 közkút áll rendelkezésre a szomjúság oltására, és három díszkút –  Könyves Kálmán, illetve a Hanisz téri és a Szent Bertalan utcai díszkút – vize is iható, áll a városháza tájékoztatásában.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában