50 éve írtuk

2024.07.21. 16:20

Ötszáz fiatalt visz a különvonat megyénkből a szegedi ifjúsági napokra

A fiatalokra jelmezes karnevál, Vörösmarty-dráma, művészeti programok várnak. Koós János és Kovács Kati is énekel nekik, de neves hazai beategyüttesek is koncerteznek.

Szabó István

Július 26. és 28. között rendezik meg a szegedi ifjúsági napokat, amelyre az ország minden részéből érkeznek fiatalok, írta 50 éve, 1974. július 20-án portálunk jogelődje, a Népújság. 

Újszegedi Szabadtéri Színpad. A felvétel a VII. Szegedi Ifjúsági Napok alkalmával készült. Háttérben a Corvina együttesből Soltész Rezső basszusgitár és a doboknál Fonyódi Péter látszik
Újszegedi Szabadtéri Színpad. A felvétel a VII. Szegedi Ifjúsági Napok alkalmával készült. Háttérben a Corvina együttesből Soltész Rezső basszusgitár és a doboknál Fonyódi Péter látszik (1973)
Forrás: Fortepan/Urbán Tamás

– Megyénket – az EXPRESS Ifjúsági és Diák Utazási Iroda szervezésében – csaknem ötszáz fiatal képviseli. Július 27-én különvonat indul városunkból Szegedre, ahol e résztvevők két napot töltenek. Az ifjúsági napok megnyitására 27-én kerül sor a Széchenyi téren, ezt jelmezes, vidám karnevál követi. Este Vörösmarty: 
Czillei és a Hunyadiak című drámáját nézik meg a résztvevők. Ezt a napot a Széchenyi téri utcabállal fejezik be. Vasárnap az újszegedi szabadtéri színpadon Express Show címmel nagyszabású, vidám zenés műsort rendeznek neves művészek – Koós János, Kovács Kati, Cserháti Zsuzsa, Angyal János és az Express együttes – közreműködésével. A szervezők szabadprogramként ajánlják a zsinagóga, a dómban lévő orgona, a Képzőművészeti Nyári Tárlat, a Műgyűjtők Kiállítása és a sajtótörténeti ritkaságok megtekintését, valamint a neves hazai beategyüttesek koncertjét – írta éppen 50 éve a Népújság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában