Kellemetlen

2024.07.22. 16:15

Repült minden a kocsi tetejéről az M3-ason + videó

Így ne indulj el nyaralni.

Heol.hu

Durva felvételeket tett közzé az MKIF Zrt. - Az ország útja a Facebookon. 

Mint írják, a helyszín az M7 és M3-as autópályák a nyári melegben. Az egyik kiteregette a szennyest, a másik a bicikli kerekét szellőztette, a harmadik meg valami táblát hagyott el...

Hogy mit is láthatunk pontosan a nem mindennapi felvételeken?

  • Az első videóban, a kedves sofőr miután elárasztotta csomagokkal és egy tetőbox tetejével a mögötte érkezőket, s úgy ment tovább, mintha semmi nem történt volna.
  • A második eset sem piskóta: nem tudta feltenni a biciklit a csomagtartóra, így inkább beszuszakolta a hátsó ülésre. Nem fért be, így az ajtó nyitva maradt...
  • A harmadik eset, mondhatni mindennapos, hiszen kollégáink rendszeresen szednek össze a pályán elhagyott eszközöket, kanapét, polcot és még sorolhatnánk - írják a posztban.

Felhívják a figyelmet, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzük az alábbiakat:

  • a tetőbox jól van-e rögzítve, le van-e zárva rendesen, a megengedett súlynál biztosan nincs több cucc benne?
  • biciklit vagy teljesen bent az autóban, de inkább az erre a célra kitalált tartón szállítsuk!
  • utánfutón szállított bútornál, gépnél is mindig ellenőrizzük, hogy jól van-e rögzítve, de azt is, hogy egyáltalán rögzítve van-e!
  • ezt a KRESZ is előírja!

– Mindegyik mutatvány fokozottan balesetveszélyes, így kérjük, hogy indulás előtt, bármit is szállítasz, ellenőrizd a rögzítést! Nem utolsó sorban: utánfutóval, tetőbox-szal, bicikliszállítóval sokkal óvatosabban vezessünk, hiszen belekaphat a szél, szélesebb, hosszabb, magasabb lesz az autó, így az addig megszokott viselkedését is megváltoztatja! - részletezték a posztban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában