Korszerűsítés

2024.07.02. 15:55

Új gyalogátkelőhely épül a Szalapart úton

A kivitelezés várhatóan egy hónapot vesz igénybe.

Molnár Helga

Elkezdődött a Szalapart utca 84. szám előtti kijelölt gyalogos átkelőhely építése – közölte az egri önkormányzat. A megnövekedett forgalom lassítása érdekében az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona, valamint a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény vezetése azzal a kéréssel fordult Eger önkormányzatához, hogy hiánypótló beruházásként épüljön ki egy átkelőhely, mely az intézmények közötti átjutást biztonságosabbá teszi.

A speciális, kiemelkedő burkolatú zebra egyszerre funkcionál majd forgalomlassító eszközként és természetesen átkelési lehetőségként a sokszor mozgásukban erősen korlátozott ellátottak és gondozóik részére. A beruházás helyszínén korszerűbbé válik, illetve bővül a közvilágítás is, így az esti órákban sem jelent majd problémát az úton való átjutás, láthatóság.

A munkálatok az út, az út szélének bontásával, rendezésével, valamint új térkő burkolatok lehelyezésével járnak, a kivitelezés várhatóan egy hónapot vesz igénybe, közölték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában