Tiszta levegő, nyugodt lélek

2024.07.14. 17:43

Újra nyitva bükki gyógybarlang

A fokozottan védett, teljesen megújult Szent István-barlang levegője tiszta, pollenmentes és közel száz százalékos páratartalmú. A Fekete-terem elnevezésű szakaszát 1991-ben minősítették gyógybarlanggá.

Hornyák Réka

A Szent István-barlang

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság adta hírül Facebook oldalán, hogy újra megnyitott a lillafüredi gyógybarlang. A Szent István-barlangban található Fekete-terem barlangterápiás, hangtálas és hangtálfürdős foglalkozásokat is nyújt. 

Barlangterápiás lehetőségek a Fekete-teremben

  • július 19-én, pénteken 14 óra 15 perckor, 
  • július 21-én, vasárnap 10 óra 30 perckor és 14 óra 15 perckor, 
  • július 26-én, pénteken 14 óra 15 perckor, 
  • július 28-én, vasárnap 10 óra 30 perckor és 14 óra 15 perckor indulnak.

Klímabarlang hangtálas foglalkozások

Július 20-án és 27-én, szombaton a hangtálfürdő programokon belül élvezhetik a résztvevők a barlangi klíma jótékony hatását. Akár hangtálas, akár terápiás foglalkozáson veszünk részt, mindenképpen érezhetjük a gyógybarlang jótékony hatásait. 

A barlangi levegő mikrobiológiai szempontból csaknem steril, azaz por-, csíra-, és allergémentes közeg. Ehhez hozzájárul az állandó 10 Celsius fok körüli hőmérséklet, a száz százalékos páratartalom és nem utolsó sorban a barlangi környezet nyugtató hatása az emberi idegrendszerre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában