Véradás

2024.07.03. 20:20

Jégkrém is jár a véradóknak Sirokban

Július 4.-én a siroki művelődési házban újra várják az önkéntes donorokat. A véradóknak ezúttal jégkrém és egy korty pálinka is jár.

Barta Katalin

Sirokban július 4-én csütörtökön várják az önkéntes véradókat a művelődési házba, tb-kártyájukkal, személyi okmányaikkal.  A településen mindig is nagy az aktivitás a Vöröskereszt által szervezett, kiszállásos véradásokon. Köszönhető ez a az ügyet évtizedek óta támogató dr. Kristofori György háziorvosnak és a község vezetésének, akik míg életkoruk engedte, személyes példamutatással az elsők között nyújtották a tű alá karjukat.

Close,Up,Of,Nurse,Disinfecting,Male,Arm,Before,Blood,Test.
Jégkrém is jár a véradóknak Sirokban (Illusztráció)
Forrás: Olena Yakobchuk/Shutterstock

Az is igaz, hogy ezeken az alkalmakon mindig kedveskednek valamivel az önkénteseknek. Most kávéval, ropogtatni valóval, üdítővel és egy hűsítő jégkrémmel ajándékozzák meg őket. Természetesen Kristofori doktor - mint ahogy a helyiek már megszokták - saját pálinkájából is visz kóstolót, így a véradást követően ebből is kaphatnak egy-egy kortyot a véradást követően. 

Tuza Gábor polgármester arra buzdít mindenkit, hogy vegyen részt az eseményen, hisz akár három életet is megmenthetnek ezzel a gesztussal. 

– Segítsen, hogy minél több vér álljon rendelkezésre az arra rászorultaknak! Ma Ön segít, holnap, szükség esetén Önnek segíthetnek! Nyáron mindig csökken a véradók száma, kérem Ön ne csökkentse, inkább növelje - írja közösségi oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában