Classic Találkozó

2024.08.31. 16:17

Az 1. Classic Találkozó Gyöngyösön a mátrai veterános élet felpezsdítését célozta + fotók, videó

A Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnikai Kft. eseménye visszarepítette az autók rajongóit az időben. Az 1. Classic Találkozó jótékony célt is szolgált.

Szabó István

Szombaton az 1. Classic Találkozóra gyűltek össze a veterán járművek szerelmesei a Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnikai Kft. telephelyén. Klippan József ügyvezető, az autóbuszok és haszongépjárművek teljes körű javításával és felújításával foglalkozó cég ügyvezetője elmondta portálunknak, hogy egy különleges napot szerveztek. 

Az 1. Classic Találkozó időutazás volt az autók történetében
Az 1. Classic Találkozó időutazás volt az autók történetében
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Az autók rajongói visszarepülhettek az időben, és együtt ünnepelhették a múlt ikonikus csodáit. A látogatók bepillantást nyerhettek a régi idők autótechnológiájába és az autós kultúra történetébe is. Közben találkozhattak más autórajongókkal, sztorikat és tapasztalatokat cserélhettek egymással. Mindenkit vártunk, akinek felújított vagy különleges veterán autója van, hogy együtt emlékezzünk a régi idők autócsodáira, és osszuk meg az autózás iránti szenvedélyünket egy fantasztikus közösségben – részletezte Klippan József.

Herbai Andrea, a kft. pénzügyi vezetője arról beszélt, hogy több céllal hozták tető alá a rendezvény. 

– A legfontosabb vágyunk az, hogy újraélesszük az évtizedeken át megrendezett Mátrai Veteránautó Találkozót, azaz felpezsdítsük a mátrai veterános életet. Egyúttal szeretnénk bemutatni és népszerűsíteni a cégünk tevékenységeit, s ezzel felkutatni a helyi és a környékbeli lehetőségeket. A találkozó bevételéből támogatást szeretnénk nyújtani az Amatőr Foci Torna Egyesületnek, amely a feltörekvő tehetségeket segíti – fogalmazott Herbai Andrea.

A látogatók legkülönbözőbb korú, gyártmányú gépjárműben gyönyörködhettek. A kurblival beindítható, évszázados Ford kisteherautó akár a késő vadnyugatot is idézhette a Colorado állambeli rendszámával. Vastagon amerikai fílinget sugárzott az a Pontiac Macho T/A, amiről megtudhattuk, ez volt a leggyorsabb dolog, amit pénzért meg lehetett venni az USA-ban a hetvenes évek elején. A korszak szocialista ereklyéi is felsorakoztak: A Skodáktól kezdve a Ladákon át a Polski Fiatig, és persze nem hiányozhatott a Trabant sem, az NDK-t idéző tárgyakkal övezve. Láthattuk szombaton azokat a Mercedeseket, BMW-ket, Opeleket és természetesen a VW Bogarakat, amelyeket anno csak a Balatonnál bámulhatott meg szájtátva az átlag magyar emberfia. Az időutazás során látható volt GAZ dzsip, a BKV-s szolgálata után nyugdíjazott Ikarus helyi járatú busz, és – mintha ufó lett volna – egy jobbkormányos Skoda is. Nem hiányozhattak a gyöngyöstarjáni Dutra traktorok sem.

Képaláírás: Az 1. Classic Találkozó időutazás volt az autók történetében Forrás: Czímer Tamás




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában