Drog, drog és drog!

2024.08.31. 13:51

A drog okozta egyre súlyosabb helyzet megoldását keresték Gyöngyösön

A Fiatal Romák Országos Szövetsége kezdeményezésére kerekasztal-beszélgetést szerveztek Gyöngyösön a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum koordinálásában. A drog egyre súlyosabb helyzetet teremt, derült ki.

Szabó István

A drog és fogyasztásának terjedése okozta egyre súlyosabb helyzet volt a témája annak a pénteki kerekasztal-beszélgetésnek, amelyen a Fiatal Romák Országos Szövetsége (FIROSZ) kezdeményezésére a társadalom legkülönbözőbb szervezeteinek képviselői vettek részt. A közös gondolkodásnak a Mátra Honvéd Kaszinó adott otthont a Gyöngyösi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) koordinálásában. A rendezvény célja az volt, hogy a jelenlévők megosszák egymással a tapasztalataikat, bevált módszereiket, jógyakorlataikat. A többek között Tiszaburáról, Halmajugráról érkezett, illetve gyöngyösi résztvevők közül, mások mellett rendőrtiszt, pártfogó felügyelő, lelkész, ifjúsági referens, roma polgármester, roma önkormányzati vezető, szociál-pedagógus, Magyarországon, illetve az Egyesült Államokban tanuló roma egyetemisták, a gyöngyösi szegregátumban, a Durándában élő romák, de egykori szerhasználók is felszólaltak. Az eseménnyel kapcsolatban Aradi Mária, a gyöngyösi KEF elnöke azt emelte ki portálunknak, hogy a kábítószerrel kapcsolatos problémák sokrétűek.

A drog okozta problémák álltak a kerekasztal-beszélgetés középpontjában
A drog okozta problémák álltak a kerekasztal-beszélgetés középpontjában
Forrás: Czímer tamás/Heves Megyei Hírlap

– A drog okozta gondok nemcsak orvosi, hanem társadalmi-gazdasági és oktatási beavatkozásokat is igényelnek – pontosan tudjuk. Ennek a problémacsoportnak a megközelítéséhez sokan sokféle módon kapcsolódnak, kapcsolódhatnak, és ezeknek a kapcsolódásoknak folyamatosnak kell lenniük. Az esetenkénti egy-egy akcióval sajnos kicsi az esélye, hogy eredményt érhetünk el. Bár a legcsekélyebb eredmény is megéri a szervezést, a munkát – fogalmazott Aradi Mária.

A kerekasztal-beszélgetés után A zene üssön ki, ne a drog! címmel interaktív zenés est várta a résztvevőket, de más érdeklődőket is. A zenés programot a Rombus együttes két tagja, Fodor Bálint és Karácsony Dávid vezette.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában