Elismerések

2024.08.22. 19:59

Átadták a Sirokért díjakat az ünnepen

Augusztus 20. alkalmából idén is átadták a Sirokért díjakat. Ezúttal két kitűnő pedagógus érdemelte ki az elismerést.

Barta Katalin

Sirokban a hagyományokhoz híven idén is államalapításunk évfordulóján adták át a Sirokért díjakat. Augusztus 20-án a Turisztikai Információs Központ előtti téren tartották meg az ünnepséget, ahol Tuza Gábor polgármester emlékezett elődeink dicső múltjára, majd az új kenyér megáldását és megszegését követően átadta az elismeréseket is. Idén Kovátsné Tornay Gabriella, és Tamasik Gyuláné érdemelték ki a díjat. Kovátsné Tornay Gabriella 1996-tól dolgozott az Országh Kristóf Általános Iskolában, ahol 2007-től 2022-ig intézményvezetőként szolgálta a lakosságot és a diákokat. A három gyermekes édesanya  2014-ben elsők között vett részt Pedagógus II. minősítésen.

Sirokban is  kitüntetések átadásával ünnepeltek
Sirokban is  kitüntetések átadásával ünnepeltek
Fotó: Beküldött fotó

Az informatika területén kiemelkedő munkát végzett, végez mind a tanulók oktatása, mind az elméleti háttér megteremtése terén: tanmenetek kidolgozásával, folyamatos felülvizsgálatával, aktualizálásával. Az új alsó tagozatos digitális kultúra tantárgy bevezetésekor nagy kedvvel kezdte el a tanulók bevezetését a robotika rejtelmeibe. Végzős tanítványai jó számítógépes felhasználói tudással kerültek középiskolába. Rendszeresen szervezett gyárlátogatásokat a környék üzemeibe, gyáregységeibe, segítve a tanulókat a pályaválasztásban. Számos sikeres pályázattal gazdagította az iskolát és sikeresen készítette fel diákjait a fizika versenyekre. Szervező munkájának köszönhetően a tanulók és a pedagógusok külföldi tanulmányutakra is eljuthattak a Comenius program keretében.

Munkáját a folyamatos önképzés, az igényeknek való megfelelés, kitartás, pontosság, naprakészség jellemezte. Folytatta azt az utat, amelyet elődjétől kapott, így öregbítve tovább a siroki Országh Kristóf Általános Iskola hírnevét.

Tamasik Gyuláné gyermekkorát és általános iskolai éveit Pétervásárán töltötte, majd a Kazincbarcikai Egészségügyi és Óvónői Szakközépiskola óvónői tagozatán érettségizett. Rögtön munkába is állt képzettségének megfelelően Pétervásárán. Tanulmányait felsőfokon folytatta, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógusi karán, ahol jelessel diplomázott. Munkáját ezt követően Bükkszéken, Pétervásárán, Ivádon folytatta, óvónőként, majd intézményvezetőként. A munkatársak, a szülők mindenütt szerették, elfogadták mind szakmailag, mind emberileg.

A budapesti ELTE karán vezető óvodapedagógus szakon szakvizsgázott kiváló eredménnyel, majd megkapta a mesterpedagógusi minősítését is.

Majd 2010-ben áthelyezéssel került Sirokba, s két év után már mint intézményvezető irányíthatta a siroki Kölyökvár Óvoda mindennapjait. A siroki intézmény mellett, még négy tagintézmény (Bükkszék, Istenmezeje, Erdőkövesd, Ivád) munkáját is koordinálta. Könnyebbséget jelentett, amikor Sirok kilépett a társulásból, így vezetőként két helyi osztatlan csoportot irányított. Új projektekkel bővítette az intézmény életét: Kölyökvár napok, egészséghét, vízhez szoktatás, Tök jó napok. Pályázati segítséggel konyhakertet alakított ki, és az intézmény kiérdemelte a Zöld óvoda címet. A járványhelyzet új feladat elé állította, szükség volt a Facebook oldal és az online tér megismerésére és megismertetésére.

Vezetőként igyekezett megtalálni az együttműködést Sirok Községi Önkormányzatával, a község vezetőségével, az általános iskolával, a civil szervezetekkel, a szülőkkel, más partnerekkel. Munkatársait megbecsülte, helyben maradásra ösztönözte. Olyan pedagógusi légkört teremtett, ahol öröm volt dolgozni. Mindent megtett azért, hogy a gyermekek jó közösségben, szeretetben, testi-lelki, szellemi törődésben részesüljenek és ez által személyiségük is pozitív irányba fejlődjön. Munkájával és szorgalmával olyan értéket teremtett, amellyel méltó módon öregbíti a Siroki Kölyökvár óvoda hírnevét, írják a méltatásban. Nyugdíjas mindennapjait unokájával, utazással, virágai gondozásával tölti ki. Tagja a Mátrai Visszhangok vegyeskórusnak is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában