Foghíjtelkek

2024.08.31. 15:17

Építészhallgatók jönnek terepgyakorlatra Egerbe

Tervezési helyszíneként a belvárosi kicsi, üres, beépítetlen telkeit, valamint a farkasvölgyi borházsort jelölték meg az építészhallgatók, akik Egerbe jönnek.

Heol.hu

Kacsó János, Eger főépítésze meghívására Egerbe érkezik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki kar Lakóépülettervezési Tanszékének közel 250 hallgatója, valamint oktatóik, hiszen a szeptemberben induló tervezési feladatok helyszínét városunk adja számukra, közölte az önkormányzat portálunkkal.

– A tanszék oktatói egyedi helyszínekre speciális tervezési feladatokat keresnek, melyek során figyelembe veszik az aktuális építészeti és településszerkezeti változásokat, problémákat. Ebben az évben ehhez, a sikeres együttműködés eredményeként városunkat, Egert választották. A cél a tervezési helyszínek vizsgálatán és a lehetséges lakó és közösségi funkciók ajánlásán túl, egy a helyszínbe integrált épület megtervezése, ami akár a területek későbbi hasznosítását is segítheti. A Műegyetem hallgatói külső szemlélőként, a tervezés végén leadott munkájukkal inspirálhatják a lakosságot, a beruházói réteget és a helyi építészeket egyaránt – közölték.

A következő időszakban a teljes évfolyam tárgyának tervezési helyszíneiként a belvárosi kicsi, üres, beépítetlen telkeit, valamint a farkasvölgyi borházsort jelölték meg. A tárgy mottója: "BELVÁROSI LAKÓHÁZAK, OTTHON A PINCESORON”. További tervezési tárgyak az Eger patak Végvári vitézek terétől az Érsekkertig elnyúló szakaszát, illetve a város és a várterület kapcsolódási lehetőségeit vizsgálja. A tervezési időszak végével több száz hallgató munkájából válogatott tervbemutatást is tartanak majd, amire szeretettel várják a helyi lakosságot.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában