Izzanak az indulatok

2024.08.29. 10:31

Gyalázatos hangulatkeltés a Gyöngyösi Tv internetes szavazása Szókovács Péter szerint

Gyöngyös októberben hivatalba lépő polgármestere szerint a Durándát érintő szavazással a médiaakció ötletgazdái a lakosság nyugalmát és a biztonság esélyét is feláldozzák az uszító és kártékony propaganda érdekében.

Szabó István

A Gyöngyösi Tv a Durándát érintő, hangulatkeltő szavazásával teljesen tudatosan, szánt szándékkal korbácsolja az indulatokat, már a választásokat követően sem először, jelentette ki a közösségi oldalán Szókovács Péter, a Fidesz-KDNP és a Városom, szeretlek Egyesület jelöltjeként választást nyert új gyöngyösi polgármester. Átlépték a piros vonalat, tette hozzá.

A Duránda sorsáról dúl az indulatos vita Gyöngyösön
A Duránda sorsáról dúl az indulatos vita Gyöngyösön 
Fotó: Szókovács Péter/Facebook

– A politikai szándék ezúttal is felülírt minden erkölcsi gátlást, azonban most átlépték a piros vonalat. Ez nem politikai kérdés, ez a cél Gyöngyös jövőjéről, szeretteink biztonságáról szól. A Durándával és a drogterjesztéssel kapcsolatos szándékunk világos, a megvalósítás pontos mikéntjét azonban számos szakmai, bűnmegelőzési, jogi, szociális és vagyongazdálkodási szakember és szempont fogja meghatározni. A médiaakció ötletgazdáit azonban mindez nem érdekelte, őket kizárólag a hangulatkeltés motiválta. Akik erre a gyalázatos hangulatkeltésre parancsot vagy engedélyt adtak városházán, és akik végrehajtották a médiacégnél, azoknak vállalniuk kell a felelősséget. Akik a közös jövőt, a lakosság nyugalmát és a biztonság esélyét is feláldozzák az uszító és kártékony propaganda érdekében, azok joggal tehetik fel maguknak a kérdést, hogyan is szolgálják a közt. Ha nem jutnának el az önvizsgálat ilyen szintjéig, akkor majd polgármesterként én fogom feltenni nekik ezt a kérdést – fogalmazott Szókovács Péter a Facebook-oldalán.

Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy egyre nagyobb port kavar a Gyöngyösi TV által, a Facebook-oldalukon indított szavazás a gyöngyösi szegregátummal, a Durándával kapcsolatban. Ön milyen formában támogatná a Duránda felszámolását? – tette fel a kérdést a Gyöngyösi TV a közösségi oldalán.

A válaszlehetőségek:

- Az ott élőknek építsen az önkormányzat olcsó, könnyűszerkezetes ingatlant
- Biztosítson számukra bérlakást Gyöngyösön
- Gyöngyös teljes területén, "szétszórva" helyezzék el a jelenleg ott élőket
- Biztosítanak nekik lakhatást Gyöngyösön kívül, más településeken

Ezeken felül a tévé oldalának látogatói is megadhatnak válaszlehetőségeket, már ezek száma is jóval egy tucat fölött járt e hét közepén – több közülük szélsőségesen felkorbácsolt indulatokról tanúskodik –, elolvashatók a Gyöngyösi TV Facebook-oldalán. 

A szavazás csütörtök reggeli állása szerint a voksolók közül messze a legtöbben, 54 százalékuk gondolja úgy, hogy az a válaszlehetőség tartalmazza a legjobb megoldást, hogy "Biztosítnak nekik lakhatást Gyöngyösön kívül, más településeken".


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában