Mi a megoldás?

2024.08.24. 11:24

Izzó indulatokat kavar a Gyöngyösi TV Durandáról indított internetes szavazása

Gyöngyöspata polgármestere a városa jó hírnevének megsértéséért bocsánatkérést vár el a gyöngyösi tévétől. Halmajugra polgármestere szerint minden településnek megvannak az egyedi problémái, amelyek megoldása nem más feladata.

Szabó István

Önkéntesek szedik össze a szemetet a Durandában

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Egyre nagyobb port kavar a Gyöngyösi TV által, a Facebook-oldalukon indított szavazás a gyöngyösi szegregátummal, a Durandával kapcsolatban. Ön milyen formában támogatná a Duranda felszámolását? – tette fel a kérdést a Gyöngyösi TV a közösségi oldalán.

Önkéntesek szedik össze a szemetet a Durandában
Önkéntesek szedik össze a szemetet a Durandában
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A válaszlehetőségek:

  • Az ott élőknek építsen az önkormányzat olcsó, könnyűszerkezetes ingatlant
  • Biztosítson számukra bérlakást Gyöngyösön
  • Gyöngyös teljes területén, "szétszórva" helyezzék el a jelenleg ott élőket
  • Biztosítnak nekik lakhatást Gyöngyösön kívül, más településeken

Ezeken felül a tévé oldalának látogatói is megadhatnak válaszlehetőségeket, már ezek száma is jóval 10 fölött járt a hétvégéhez érve – több közülük szélsőségesen felkorbácsolt indulatokról tanúskodik –, elolvashatók a Gyöngyösi TV Facebook-oldalán. 

A szavazás szombat reggeli állása szerint a voksolók közül messze a legtöbben, 55 százalékuk gondolja úgy, hogy az a válaszlehetőség tartalmazza a legjobb megoldást, hogy "Biztosítnak nekik lakhatást Gyöngyösön kívül, más településeken". A szavazáson vezető felvetés ellen Gyöngyös térségében már polgármesterek is hallatták hangjukat.

Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere a Gyöngyöspata Város Közösségi Oldala Facebook-oldalon pénteken a következőket írta:

"Tisztelt Gyöngyöspatai Lakosok! Gyöngyöspata Város Önkormányzata nevében szeretnék tájékoztatást nyújtani az önkormányzat álláspontjáról a Gyöngyösi TV által kezdeményezett hangulatkeltő szavazással kapcsolatban, amelynek címe: „Szavazzon! Ön milyen formában támogatná a Duranda felszámolását?” A televízió a közösségi oldalán a gyöngyösi Duranda felszámolására vonatkozó megoldási javaslatok között választási lehetőségként felajánlja a „Biztosítnak (sic!) nekik lakhatást Gyöngyösön kívül, más településeken” választ is. Emellett szerkesztői kérdésként érdeklődtek arról is nálam, hogy „Gyöngyöspatán vannak-e esetleg olyan ingatlanok, amelyekben a Durandában élők elhelyezhetők, illetve a település szívesen fogadna-e egy ilyen kezdeményezést?” Gyöngyöspata Város Képviselő-testülete határozottan elutasít minden ilyen irányú alaptalan ötletelést, és ennek minden fórumon hangot is fog adni. Gyöngyöspata Város Önkormányzata ugyanis  nem vállal semmiféle szerepet a gyöngyösi szegregátum feltételezett felszámolásában. E témát Gyöngyöspatával kapcsolatba hozni kizárólag a szerkesztői fantázia szüleménye. Úgy gondolom, a televízió tevékenysége alkalmas városunk jó hírnevének megsértésére, indulatok korbácsolására, és álhírek terjesztésére, ezért arra kérem a televíziót, hogy azonnal hagyják abba Gyöngyöspata lejáratását, és kérjenek bocsánatot a gyöngyöspataiaktól!", fogalmazott Hevér Lászlóné.

A Gyöngyösi TV Facebook-oldalán a szavazófelület alatti kommentjében dr. Lakatos Rozália, Halmajugra polgármestere is elmondta a véleményét:

"Minden településnek megvan a maga sajátossága, a maga sajátos lakóival és ügyeivel. Minden településnek megvannak az "egyedi problémái", amelyek megoldása nem más feladata, hanem az adott település lakóira és vezetésére tartozik. Segítséget bárki kérhet a másik településtől, de ez már nem az a kategória. Olyan gyűlölködésbe fog átmenni ez az "akció", ami sem a durandai lakosoknak, sem a többi gyöngyösi lakosnak és nekünk, környező településeknek sem jó. Úgy gondolom, minden jelenlegi és jövőbeni vezető a saját települése lakosságáért indult és lesz majd vezető (vagy legalábbis kellett volna...), nem pedig azért, hogy a problémásabb ügyeket más oldja meg. Nagyon jól tudom, milyen nehéz úgy vezetni egy települést, hogy annak nagy része jó és közösségként működik, de mindig megvan az a negatív réteg, akikkel problémák vannak és szinte megoldhatatlannak tűnnek a drog-prostitúció-egyéb bűncselekmény édeshármas, de ezt a feladatot, hogy megoldjuk, mi, vezetők vállaltuk pár hónappal ezelőtt...", fogalmazott dr. Lakatos Rozália.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában