Díjazás

2024.08.30. 16:30

Három egri egyetemi dolgozó kapott elismerést a kulturális és innovációs minisztertől

A Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából díjazták őket.

Molnár Helga

Trefort Ágoston-díjat vehetett át Varga Csilla

Forrás: uni-eszterhazy.hu

A Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából három, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen dolgozó munkáját ismerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium: Trefort Ágoston-díjat vehetett át Varga Csilla, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály vezetője, Hajdú Pál a Sporttudományi Intézet főiskolai docense Eötvös József-díjat, míg Dr. Sütő László, a Földrajz és Környezettudományi Intézet egyetemi docense Apáczai Csere János-díjat kapott – írja az egyetem honlapján.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter úgy fogalmazott: az egyetemnek együtt kell működnie, együtt kell élnie a környezettel, amiben létezik, és emiatt az egymásra utaltság miatt vágott bele a kormány a felsőoktatás megújításába. Olyan környezetet akarnak kialakítani, amelyben az egyetemek megvalósíthatják elképzeléseiket, rugalmasak, teljesítmény-fókuszáltak és élnek a lehetőségekkel.

Úgy fogalmazott: a magyar modell működik, "mert egyesek ezt a versenyképességet próbálják elfojtani a nemzetközi térben, kiszorítani egyetemeinket a nemzetközi kapcsolatokból". Ezt nem hagyjuk, nem hagyhatjuk – jelentette ki a miniszter.

A tanévnyitón Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára átadta a felsőoktatás napja, szeptember 1-je alkalmából adományozandó miniszteri, szakmai díjakat.

Az eseményen Trefort Ágoston-díjat vehetett át Varga Csilla, aki 2002 augusztusától dolgozik az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, illetve annak jogelőd intézményében. Kezdetben a Tanulmányi Osztály tanulmányi előadójaként, majd a Tanulmányi és Információs Központ igazgató-helyetteseként dolgozott, jelenleg az egyetem Oktatási Igazgatóságán a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztályt vezeti, az oktatási főigazgatót távollétében helyettesíti. A közreműködésével fejlesztett, a hallgatói tanulmányi ügyekkel kapcsolatos egyetemi nyilvántartások modernizálása, elektronikussá tétele megkönnyíti mind a hallgatók, mind az ügyintézők munkáját. Varga Csilla javaslatára jött létre – a magyar felsőoktatásban az elsők között – az önálló szervezetként működő Elemző Iroda, ahol az intézmény menedzsmentjének döntéseit segítő kimutatások, elemzések készülnek. Országos szinten is aktívan közreműködik a Neptun tanulmányi rendszer fejlesztésében, észrevételeivel, javaslataival segíti a Felsőoktatási Információs Rendszer működését.

A Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter Eötvös József-díjban részesítette  Hajdú Pált, a Sporttudományi Intézet főiskolai docensét, aki 1984 óta dolgozik oktatóként az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, illetve jogelődjeinél. Az elmúlt 40 alatt kiemelkedő oktató-nevelő és szervező munkát végzett, melynek eredményeként hallgatók ezreivel ismertette meg a testnevelőtanári pálya szépségeit, tanította meg a röplabda, tenisz, torna, gimnasztika, sísport elméleti, gyakorlati ismereteit és oktatásmódszertanát.

A tárcavezető  Apáczai Csere János-díjat adományozott Dr. Sütő László, a Földrajz és Környezettudományi Intézet egyetemi docense részére, aki 2016 óta az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, illetve jogelődje munkatársa. Az intézményben ő a földrajztanári képzések szakfelelőse, módszertanosa, szakmentora. Terepgyakorlatai során földrajzosok generációit oktatta már a földrajzi terepi kutatási és oktatói munka titkaira. Neve összeforrott nemcsak az egri, de a nemzeti OTDK mozgalommal is, jelenleg is az OTDK FiFöMa SZB alelnöke, az EKKE Tudományos Diákköri Bizottság és a Tanárképzési Tanács tagja, a Természettudományi Kar TDK Bizottságának elnöke, a Földtudományi tehetségműhely koordinátora. Évek óta központi szerepet játszik főszervezőként és zsűritagként a Teleky Pál Kárpát-medencei Földrajzverseny megszervezésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában