Szavazzunk!

2024.08.31. 21:03

Vezet az egri platán, de szoros az Év Fája verseny

Még egy hónapig lehet szavazni az Év Fája vetélkedőben, melyben jelenleg az egri fa áll az élen. Csupán néhány száz szavazattal van lemaradva a második.

Szabadi Martina Laura

Idén is lehet egri fára szavazni az Év Fája vetélkedőn. Szavazatukat 2024. július 1. és szeptember 30. között adhatják le a kedvenc fájukra! Jelenleg az érsekkert platán vezeti a mezőnyt, melybe igencsak pompás fákat neveztek be a városok.

Vezet az egri platán az Év Fája versenyen
Vezet az egri platán az Év Fája versenyen
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

– Nem a legnagyobb vagy legöregebb fát kerestük, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban. A nevezett fák közül a zsűri választotta ki a döntősöket. Ezek vesznek részt a nyilvános döntőben, melyben legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet. A döntősök közt emellett már ott rejtőzik a Hős Fa cím nyertese is és az Országos Erdészeti Egyesület különdíjasa, de arra, hogy mely fák kapják ezeket, csak a közönségszavazás után derül fény – írják a szervezők.

Az egri platán mögött nem sokkal lemaradva a bodrogkisfaludi öreg tölgy foglalja el a második helyet 907 szavazattal. Szép eredmény ez úgy, hogy a település összesen 900 lelkes a leírás szerint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában