Megújulás

2 órája

Egy régi malom csodás átváltozása

Bükkszenterzsébeten egy réges-régi, romokban heverő malomból varázsoltak korszerű ipari, vállalkozói centrumot. Az Erzsébet Malomudvarban minden készen áll a vendégek és az ügyfelek fogadására.

Barta Katalin

Bükkszenterzsébeten egy réges-régi, romokban heverő malomból két év alatt varázsoltak korszerű ipari, vállalkozói centrumot. A régi épület az elmúlt hónapokban csodás változáson ment át. A napokban a működési engedélyt is megkapták a komplexum üzemeltetéséhez. Az újjáéléesztés Ortó Szilárd polgármester víziója volt. Sokan kételkedtek a megvalósításban, ám a mindenkit szolgáló, jó álmok mindig teljesülnek, ha kellő elszántsággal és kitartással párosulnak.

Ortó Szilárd közösségi oldalán olyan videót tett közzé, ami bizonyítja hogy egy átlagos észak-hevesi településen is történhetnek csodák. 

Az elmúlt hónapokban nemcsak az épület teljes körű felújítása történt meg, hanem számos helyi és környékbeli szolgáltató és vállalkozó is itt lelt új otthonra. 

A térségben egyedülálló szolgáltató centrum bárhol megállná a helyét, hiszen a régi épület megújult falai között a legkorszerűbb körülmények között működhetnek a vállalkozások, ugyanakkor kulturális, sport- és közösségi programok méltó helyszíne is az épületegyüttes.   

A létesítményben kapott helyet a gépjárművekkel kapcsolatos minden szolgáltatás - benzinkút, autómosó, elektromos töltőállomás, műszaki vizsgáztatása alkalmas feltételek, autósbolt -, de nyitott új virágbolt, szépségszalon, egészségügyi rekreációs központ, edzőterem, egy négyszobás  apartman, kávézó és cukrászda, valamint rendezvényterem is.  A temetkezéssel kapcsolatos ügyeket is itt lehet majd intézni. Az 1200 négyzet méter alapterületű épületegyüttesben  készen áll az ügyfelek, vásárlók fogadására. A komplexum a Belügyminisztériumtól nyert 260 milliós pályázatból, mintegy 80 milliós vállalkozói befektetésből, valamint 25 millió önkormányzati saját erőből valósulhatott meg.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában