Programajánló

2024.09.06. 06:55

Négyesfogathajtó világbajnokság, Kowalsky meg a Vega koncert várható

Ezen a hétvégén is színes programok kavalkádjával vár téged Heves Vármegye.

Heol.hu

Péntek, szeptember 6.

Eger: 18:00-22:00 Petrény Sommelier Verseny először Egerben!  A finom ételek, italok, jó borok világa sokakat csábít. Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a gasztronómia, a különböző gasztro-fesztiválok, gasztro-események. Sommelier: a borok nagykövete a vendéglátás területén​ - te is a borok nagykövete lehetsz a versenyen!

  • 18:00 -22:00 Egri Fény-Kép 3.0 a Végvári Vitézek Terén. Egy közösségi este Egerben, idén már harmadik alkalommal. A programok között szerepel egy belvárosi természet-járás - városi séta Hacsi Tamás vezetésével. Slam poetry estre is számíthatnak az érdeklődők. Este pedig Derce koncert és Trampur koncert szórakoztatja majd a vendégeket .
Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Forrás: az esemény Facebook oldaláról

Szombat, szeptember 7.

Petőfibánya: 19:00-tól a Groovehouse koncert lép fel. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely megjelenéséig minden korábbi rádiós játszási rekordot megdönt. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem, Hajnal, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy.

Hatvan: 10:00-18:00 10 éves a Hatvani Vadaspark - Születésnap című programban lehet részed. A gyerekeknek lehetőségük lesz vízibomba csatában részt venni. A nap folyamán lesz az ugrálóvár, állati totó, különböző színezők és ügyességi játékok, sőt, még állatsimogatás is várja a kicsiket.

A program plakátja
A program plakátja
Forrás: az esemény Facebook oldaláról
  • 20:00 Felhőtlen szórakozás, dráma, szerelem, csalódás, öröm és örömzene közel két órában. A Budapest Bár sosem okoz csalódást. Mindig jó és mindig más - stílusok, dallamok, korok, hangok és egyéniségek kavalkádja - minden Budapest Bár koncert. A nagyszerű zenészeknek és a kitűnő énekes-előadó egyéniségeknek köszönhetően feledhetetlen és önfeledt koncertre számíthat az, aki eljön szeptember 7-én Hatvanba a Jam Gardenben. 
A program plakátja
A program plakátja
Forrás: az esemény Facebook oldaláról

Domoszló: 16:00-tól az Alma Együttes lép fel. Mára az egyik legkedveltebb zenekar a gyermekek körében. Koncertjeiken az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet. A gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal, játékkal fűszerezett interaktív gyermekműsornak, ha az Alma Együttes koncertjén járnak.

  • 13:00-tól falunapot tartanak Domoszlón a Rendezvénytéren. 
A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja
Forrás: programturizmus.hu

Eger: 11:00-kor kezdődik a családi nap a Gárdonyi kertben. Nyárzáró családi napra, felhőtlen kikapcsolódásra várnak mindenkit. Zenél a Derce zenekar. Ismerkedni lehet a Kutyaköztársaság terápiás kutyusaival. Gulyáslevest készít az Egri nagycsaládosok Egyesülete és az Egri Barátnők Egyesület tagjai. 13:00 órától zenél az AkustiC trió. A program ideje alatt kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás, sportfoglalkozás lesz.

A program plakátja
A program plakátja
Fotó: Facebook
  • 17:30-21:30 BohémÜnnep a Wanda Borházban. Csatlakozz egy varázslatos koraőszi estén a Szépasszony-völgybe, ahol egri borok, finom falatok, fák ölelése és a zene találkozik! Kóstolj bele Eger legfinomabb boraiba és ínycsiklandó ételeibe, miközben a zene lágy dallamai kísérnek. A helyszín Wanda Bor & Pogácsaház - Eger, Szépasszony-völgy 18. pince.
  • 19:00-tól az Agria parkban Kowalsky meg a Vega koncert
A koncert plakátja
A koncert plakátja
Forrás: az esemény Facebook oldaláról

Vasárnap, szeptember 8.

Eger: 18:00-tól Különös éjszaka volt című zenekar lép fel. Zenés esttel búcsúznak a nyártól Báder Elemér és Svéd Mátyás zeneművészek.

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Fotó: visiteger.com

Egész hétvégén:

Eger: Nagy-Eged-hegyi remetekápolna feltárása. Folytatódik a közösségi régészeti ásatás az Eger melletti Nagy-Eged-hegyi remetekápolnánál, amire lehetőség van önkénteseknek csatlakozni!

  • Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Szabad Szalon Egyesület szeretettel meghívja Önt a JELEN -LÉT I. / INTRO a Szabad Szalon Művészeti Egyesület kiállítására. Helyszín Bartakovics Béla Közösségi Ház. A kiállítást bemutatja: H. Szilasi Ágota művészettörténész, a Szabad Szalon Egyesület elnöke, valamint közreműködik: Hibay Éva fuvolaművész. A 2002-ben alakult Szabad Szalon Egyesület – a Heves Megyében Élő és tevékenykedő Képző- és Iparművészek Egyesülete elsősorban az Egerben, illetve vonzáskörzetében élő professzionális művészeket tömöríti és egyre több fiatal alkotó társul hozzá.
A program plakátja
A program plakátja
Forrás: visiteger.com

Szilvásvárad: 40. FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság. 40 évvel azután, hogy 1984-ben Szilvásváradon rendezték e neves lovas világeseményt, most újra az Eger melletti település ad otthont a világbajnokságnak. 1984-ben hazánk nemzetközi elismerések sorát kapta a rendezésért, a magyar fogathajtást az élvonalba emelte, és sokan máig emlékeznek arra, hogy a versenyzők között Fülöp herceg is rajthoz állt.

A program plakátja
A program plakátja
Fotó: visiteger.com

Gyöngyössolymos: A Solymosi Ízek, Borok, Hagyományok hétvégéje vár minden kedves érdeklődőt. Megtekinthető egy kiállítás a helyi hímzőszakkör munkáiból, 18:30-tól Solymosi Bor és Sörpiknik keretében, tájjellegű italokat és ételeket lehet kóstolni. Szombaton 19:30-tól a Sugarloaf koncertje várható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában