Zene a tóparton

2 órája

Nívós, 3 napos kulturális eseménnyé nőtt a Felsőtárkányi Borünnep

Pénteken elkezdődött, vasárnapig tart Felsőtárkány negyedik borünnepe. Koncertek, borászatok, gyermekprogramok várják a tópartra látogatókat.

Szabadi Martina Laura

– A Felsőtárkányi Borünnepet a covid miatti lezárás után szerveztük meg először, ez már a 4. idén. Nekem az egyik kedvenc rendezvényem, hiszen a tópart hangulatához kifejezetten illik a kulturált borfogyasztás, a családi, baráti program, közösségi élmény. Mi ehhez teremtjük meg a lehetőséget – mondta Szántósi Rafael polgármester portálunknak.

Remek hangulatban telik a Felsőtárkányi Borünnep
Remek hangulatban telik a Felsőtárkányi Borünnep
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Felidézte, a járvány bezártsága után remek őszi időben, október első napján rendezték meg az első borünnepet. Mára megtalálta a helyét, szeptember közepi hétvégére szervezik. Elmondta, nagyon várja a vasárnapi rockabilly koncertet, de különleges volt a pénteki megnyitó után a Felsőtárkányi Asszonykórus az Egri Vitézek Dalkör első közös fellépése is. Elmondta, Somogyi Kristóf közművelődési szakemberhez fűződik a programszervezés, fiatalos, nívós rendezvény volt a cél.

Somogyi Kristóf közművelődési szakember hozzátette, sajnos az időjárás miatt el kellett tolni a programokat, de a 80 százalékukat sikerült átfoglalni erre a hétvégére.

– Mind az öt borászat el tudott jönni, ők a Csalakatos Pince, az Egersoul Egerszólátról, a Juhász Testvérek Pincészete a Fröccskös képviseletében, a Lajos Király Manufaktúra Verpelétről és a Petrény Winery. A 3 nap alatt van lehetőségünk sokrétű, sokszínű programot mutatni. Pénteken hagyományőrző kórus nyitotta meg a programot, de jazz, és gyermekprogram is lesz – kifejezetten a családoknak szerveztük a vasárnap délelőttöt. Minden korosztályra gondoltunk – mondta. Kiemelte, hogy a közösségi élményre nagy igény van Felsőtárkányban is, a borünnep pedig emellett a minőségi élőzene, a kulturált borfogyasztás helye. Kérdésre elmondta, a régióban már láthatóan ismerik és szeretik a tárkányi borünnepet, s számos településről érkeznek a borászatok és a koncertek miatt.

– Az eredeti programtervben egy brit bluesgitáros is szerepelt, Ian Siegal végül egy klubkoncertet adott, a borünnepen már nem tudott részt venni így, hogy az időjárás miatt egy hetet csúszott. Kifejezetten a borhoz és a közösségi élményhez illő, jazz, blues és instrumentális zene dominál. Úgy gondolom, hogy manapság több élőzenére lenne szükség, akár ismeretlen zenekaroknak s lehetőséget kell adni az ilyen rendezvényeken, vidéken – fogalmazott.

Elmondta, a jövőben bővülhetne a borászatok létszáma és a gasztro kitelepülők létszáma is, hogy nagyobb választék legyen különleges, minőségi ételekből.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában