Jegyzet

2024.09.14. 08:00

Visszaváltanék

Három napig a nem működik táblánál akadtam el.

Barta Katalin

Olthatatlan vágyat érzek arra, hogy visszaváltsam a háztartásunkban megjelenő palackokat, dobozokat. Amióta működik a REpont-rendszer, gyűjtök minden szóba jöhető darabot, s naponta kísérletet teszek a visszaváltásukra. Eddig öt alkalommal jelentem meg ilyen céllal a közeli ABC-ben, de egyszer sem sikerült az akció. Három napig a „nem működik” táblánál akadtam el, aztán végre újra dolgozott a szerkezet. Ekkor azzal szembesültem, hogy a bejárat közvetlen közelében elhelyezett automatához a közeli gombaüzemből érkező három vietnámi vendégmunkás négy nagy zsáknyi palackkal érkezett. 
Beláttam, a hátunk mögött hagyott forró nyári napokon kellett a védőital, így a nagy üzemben naponta jelentős mennyiségű pet-palack keletkezett. Ezeket nem hagyták veszendőbe, s ez jó. Mivel a művelet ebben az esetben legalább húsz percig eltart, a kezemben fityegő hat darab flakont odaajándékoztam nekik, amit mosolyogva elfogadtak. 
Próbálkoztam már azzal is, hogy különböző napszakokban tűnjek fel az automata előtt, azonban soha nincs alkalmas időintervallum, mert vagy rossz a gép, vagy többzsáknyi zsákmányt próbálnak abba beletömni. Nem véletlen, hogy pillanatok alatt megtelik, üríteni kell stb. Ma reggel újra elindultam néhány dobozzal, s reménykedtem, egyszer én is be tudom hajítani a csörgő-zörgő masinába. Nem sikerült. Újra a nem működik táblával szembesültem. 
Egyelőre feladtam. Maradok a sárga kukánál. 

(Főoldali képünk illusztráció: Shutterstock.)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában