Pályaorientációs nap

2 órája

A kommunikációs szakmával és a dugványozással is ismerkedtek a gyöngyösi iskolások

A Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola kisdiákjai látogattak a MATE Károly Róbert Campusra.

Szabó István

Gyöngyösi iskolások pályaorientációs napja a helyi campuson

Forrás: MATE Károly Róbert Campus

Több mint 40 általános iskolás látogatott el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusára kedden a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolából, adta hírül portálunknak Nagy Réka, a campus kommunikációs munkatársa. Mint mondta, a pályaorientációs napon kétosztálynyi gyerek ismerkedett meg az iskolájuk szomszédságában található egyetemmel.

– Rendhagyó módon ezen a délelőttön nem egyetemistákkal, hanem a Felsőváros Általános Iskola 2-3. osztályos diákjaival telt meg a gyöngyösi campus II-es előadója. A diákoknak bepillantást nyújtottam a rendkívül sokoldalú kommunikációs szakmába, és megtudhatták azt is, hogy milyen út vezetett a jelenlegi munkámhoz. A csoportot János Melinda könyvtáros vezette körbe a campus kétszintes könyvtárában, ahol a gyerekek megtudhatták például azt is, hogy mit jelentenek a könyvek gerincén látható különféle betűk és számok, valamint azt is, hogy mi a könyvtári katalógus és hogyan kell használni. A kicsik Vernyik Béla kertésszel töltötték a foglalkozás hátralévő részét. Kipróbálhatták a dugványozást, majd megnézhették a campus gyógy- és fűszernövény gyűjteményét és a nemrég felhúzott fóliasátrat is – részletezte Nagy Réka.

A gyöngyösi campussal hosszú évek óta jó kapcsolatot ápoló általános iskola pályaorientációs napjának célja a kezdetektől az, hogy tanulóik üzem-, illetve intézménylátogatások által bepillantást nyerhessenek néhány szakma kulisszái mögé. Ebben az egyetem minden évben partner, ezáltal is segítve a gyerekeket a pályaválasztásban, tette hozzá a campus kommunikációs munkatársa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában