Vasút

3 órája

A Tarna-menti kőszállítás megoldását sürgeti Horváth László

Lázár János közlekedési minszterrel egyeztetett Horváth László országgyűlési képviselő. A Tarna-menti kőszűllítás vasútra helyezését sürgeti.

Heol.hu

Horváth László és Lázár János a tarnamenti kőszállítás megoldásáról egyeztetett

Forrás: Horváth László/Facebook

Számos, közlekedéssel összefüggő tervünk és teendőnk van a térségben, de egy sem olyan sürgősen megoldandó probléma, mint a tarnamenti közúti kőszállítás vasútra helyezése - e határozott álláspontomat ma reggel Lázár János építési és közlekedési miniszter úrral is ismertethettem – osztotta meg hétfőn Horváth László országgyűlési képvselő.

– Miniszter úr egyetért velem, és szerintem, mostanra már a MÁV illetékes felelősei is tudnak erről. Bár úgy érzem, amit lehetett, már eddig is mindent megtettünk, de van erőnk és kitartásunk ahhoz, hogy ezt az ügyet végül sikerre vigyük.

Horváth László már évek óta igyekszik előremozdítani a kőszállítás vasútra helyezését. A megrakott kaminonok ugyanis nem csak az utaknak jelentenek nagy terhet, de a szállítási útvonal környékén élőknek is. Verpeléten már elkészült a kőátrakó, de a szállítás még a közúton zajlik. Farkas Sándor a település polgármestere korábban elmondta, ugyan megszokták már a konvojban közlekedő hatalmas járműveket, de nehéz velük együtt élni. A polgármester és a helyiek nagyon örülnének ha megépülne a kőátrakó, hiszen akkor már Verpelétre sem mennének be a kamionok.

– A zaj már hajnalban zavarja a lakosokat, de talán ez a legkisebb gond. Sok kisgyermek van a faluban bármikor megtörténhet a baj, hiszen bárki kiléphet a nagy sebességgel közlekedő kamionok elé, felnőtt vagy gyermek is lehet figyelmetlen. Főként az utóbbitól tartunk. Nem vagyunk biztosak benne, hogy minden sofőr meg tudna állni ha valami baj történne – részletezte a városvezető. Hozzátette, az sem elhanyagolható, hogy a súlyos járművek rombolják az utak és az épületek állapotát. A fő úton található városházán például olykor a berendezési tárgyak is mozognak. Így hiába minden útfelújítás, hiszen rövid idő alatt újra amortizálódik, amit megépítenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában