Gyalogosok

2 órája

Lassan minden járda megújul Szilvásváradon

Szilvásvárad hét-nyolc kilométernyi járdájából már csupán pár száz métert kell rendbe tenni. A járdafelújítás programja öt-hat éve kezdődött, de jövőre is szeretnének egy hosszú szakaszt építeni a Vasút utcában.

Tóth Balázs

Elkészült Szilvásváradon a Bem utcai járda felújítása, tette közzé az önkormányzat. A helyhatóság még nyáron pályázott, s mire szeptemberben megérkezett a döntés, meg is valósították a beruházást, hiszen fontos volt a négyesfogathajtó világbajnokság szempontjából. A régi járdát elbontották, beton alapot kapott a gyalogút, amelyre aszfalt került és az árkot is rendbe tették. Az önkormányzat 7,2 millió forintot kapott a fejlesztésre, ám a beruházás ennél jóval többe került, a többletet saját erőből biztosították.

Járdafelújítás Szilvásváradon
Járdafelújítás Szilvásváradon
Forrás: Szilvásvárad/Facebook

- Az elmúlt öt-hat évben igyekeztünk a község minden járdáját felújítani és újakat is építeni, s pár, ritkábban használt útvonalat leszámítva az sikerült is. A következő évben szeretnénk a még hiányzó szakaszokat pótolni – mondta Szaniszló László polgármester.

Ugyanakkor emlékeztetett, van még egy nagyobb járda projektjük, a Vasút utcában szeretnének gyalogutat építeni. A jelenlegi vízelvezető árokban csövet helyeznének el az esővíz elvezetésére, s befednék a területet. A járdaépítés tervezése megkezdődött, az előzetesen nettó ötven millió forintos költségvetésűre becsült beruházás kivitelezését 2025-ben szeretnék elvégezni. A fejlesztés önerős lenne, ezért most erre spórolnak, de ha találnak rá pályázatot, élnek vele. A polgármester kifejtette, a borsodnádasdi szerpentin átépítése miatt az Ózd irányába tartó forgalom jelentősen megnőtt Szilvásváradon, ott található a temető és a környéken sokan laknak is, ezért van szükség a gyalogos elérhetőség javítására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában