Tisztújítás

2 órája

Szókovács Pétert választotta elnökévé Gyöngyösön a kistérségi társulás tanácsa

A Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás tanácsa tisztújító közgyűlést tartott. A társulás alelnökévé Hevér Lászlónét, Gyöngyöspata polgármesterét szavazták meg.

Szabó István

Tisztújító ülést tartott a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás

Forrás: Szókovács Péter/Facebook

Hétfőn tisztújító közgyűlést tartott a gyöngyösi városházán a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Az eseményről Szókovács Péter, Gyöngyös polgármestere számolt be a közösségi oldalán.

– Köszönöm a bizalmat, hogy egyhangúlag megválasztottak Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulási tanácsának elnökévé! Alelnökünk Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere lett, az állandó bizottságok vezetőiből pedig nagyszerű csapat állt össze: közösen fogunk dolgozni közösségeink javára! – fogalmazott Szókovács Péter a Facebook-oldalán.

A gyöngyösi önkormányzat gesztorságával működő, a térség több mint húsz önkormányzatát tömörítő társulás korábban az alábbi célok érdekében jött létre:

– a kistérséghez tartozó települési önkormányzatok kapcsolat- és együttműködési rendszere szervezeti keretének biztosítására,

– térségi közszolgáltatások biztosítására, szervezésére, összehangolására, fejlesztésére, az egyes települések önkormányzatainak teljesítőképességét meghaladó önkormányzati feladat-hatáskör, valamint a közszolgáltatási rendszer közös, illetve térségi rendszerének kialakítására, szervezésére, összehangolására, működtetésére, fejlesztésére,

– a térség intézményrendszerének integrálására, feladatellátásának összehangolására, fejlesztésére,

– a feladatellátás feltétel- és forrásrendszerének koordinálására, fejlesztésére, a kistérség területének összehangolt fejlesztésére,

– a közigazgatási (államigazgatási) feladat- és hatáskörök ellátására, a közösségi szolgáltatások térségi szinten történő kiegyenlített, magas színvonalú és minőségű ellátása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában