Gyöngyös város kultúrájáért

2 órája

Kitüntetésre vár javaslatokat Gyöngyös önkormányzata

A Gyöngyös város kultúrájáért kitüntetés adományozására november elsejéig várnak felterjesztéseket.

Szabó István

A Gyöngyös város kultúrájáért kitüntetés adományozására vár javaslatokat a gyöngyösi önkormányzat november elsejéig, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint a kitüntetés azon személyeknek és közösségeknek adható, akik Gyöngyös város kulturális életében kiemelkedő munkát végeztek vagy jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a városi kulturális élet színvonalának emeléséhez. Továbbá azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik kiemelkedő eredményt értek el a kulturális munka irányításában, az ifjúság művelődéséért végzett munkában, akik művészetükkel, alkotó- és szervező munkájukkal magas színvonalon járultak hozzá a város kulturális, művészeti értékeinek ápolásához, jelentős gazdagításához, országos és nemzetközi megismertetéséhez. Az elismerés azoknak is adható, akik elméleti és gyakorlati munkájukkal kiemelkedő módon hozzájárultak a város építészeti kultúrájának alakításához, védelméhez, megóvásához, műemlékvédelméhez.

A Gyöngyös város kultúrájáért kitüntetésből évente legfeljebb kettőt adományoz az önkormányzat
A Gyöngyös város kultúrájáért kitüntetésből évente legfeljebb kettőt adományoz az önkormányzat
Forrás: Czímer Tamás /  Heves Megyei Hírlap

A városháza közleménye részletezi, hogy a kitüntetés adományozására javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület tagja, állandó bizottsága, polgármester, alpolgármester, továbbá a gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil-, vagy gazdálkodó szervezet, egyházi szervezet, valamint alapítvány, valamint az intézményi érdekképviseletek és a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.

A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. A kitüntetéssel emlékplakett vagy emlékérem, oklevél, valamint – egyéni és csoportos kitüntetés esetében is – pénzjutalom jár. A kitüntetések átadására minden évben a Magyar Kultúra Napja alkalmából kerül sor. A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely a www.gyongyos.hu honlapon megtalálható, teszi hozzá a városháza.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Szókovács Péter polgármesternek címezve lehet benyújtani Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a [email protected] e-mail címen, a november 1-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában