Kreativitás

3 órája

Társasjáték-kiállítás nyílt a Bródyban a Lenkey-s diákok munkáiból

A megnyitón a regényről írt diákversek is elhangzottak, valamint Bíró Csaba igazgató méltatta a diákokat. A társasjáték-kiállítás darabjai egytől-egyig a környezetvédelem jegyében, a diákok keze által készültek.

Hornyák Réka

Éljen a grund a Lenkeysekkel! címmel nyílt meg egy egyedi társasjáték-kiállítás a Bródy Sándor Könyvtár Központi Könyvtárában kedden. A tárlat különlegessége, hogy a Pál utcai fiúk regény alapján az Egri Lenkey János Általános Iskola tanulói készítettek saját társasjátékokat. 

Társasjáték-kiállítás nyílt a Bródyban a Lenkey-s diákok munkáiból
Társasjáték-kiállítás nyílt a Bródyban a Lenkey-s diákok munkáiból
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

Szécsényi Orsolya, könyvtáros elmondta, hogy a Bródy Sándor Könyvtár és az Egri Lenkey János Általános Iskola között évtizedek óta nagyszerű a szakmai együttműködés. Az iskola tanulói rendszeres résztvevői a könyvtári foglalkozásoknak és programoknak. A könyvtár pedig az iskola könyvtárának is többrétű szakmai segítséget és szolgáltatást nyújt, melynek célja az, hogy az iskola tanulói és pedagógusai közvetve vagy közvetlenül hozzáférjenek a minőségi könyvtári ellátáshoz. 

– A legújabb együttműködés Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényéhez kötődik. Az ötödik osztályban olvasott kötelező irodalomhoz Nagy-Kapusi Kata pedagógus egy projektfeladatot adott a most már hatodik osztályba járó diákoknak, akiknek olyan társasjátékot kellett készíteniük, amely a környezetvédelem jegyében, azaz háztartási hulladékok felhasználásával készül és természetesen a regényhez kapcsolódik. El kellett készíteni hozzá a játékszabályt, illetve saját fejlesztésű bábukat, dobókockát és a játéktáblát is. Az elkészült alkotások hűen tükrözik a regény cselekményét, a kort, amelyben játszódik. A játéktáblák, a kiegészítő elemek, a játékkártyák mind-mind saját kézzel készültek és remek darabok – részletezte a kiállítási darabokat Szécsényi Orsolya. 

A társasjáték-kiállítás október elsejétől látható a Bródy Sándor Könyvtárban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában