művészet

2019.08.11. 18:04

Látványfestéssel mutatta meg magát az Egri Művésztelep

A Dobó téren sétálók, üldögélők szeme láttára született egy hatalmas vásznon a kép péntek éjjel.

G. R.

Fotó: Huszar Mark

Nem először szervezett ilyen programot az Egri Művésztelep. Már hagyomány, hogy látványfestéssel igyekeznek közelebb vinni az alkotás örömét a közönséghez évről-évre a telep alkotói.

Szőke Péter Jakab, a művésztelep vezetője elárulta, nem titkolt szándékuk ezzel, hogy az egyhetes elmélyült alkotómunka mellett kicsit a város életébe is bekapcsolódjanak. Jó látniuk, hogy a nézők fotózkodnak az előttük készült képpel.

 

Idén egyébként tizenöt művész dolgozott együtt a művésztelepen hétfőtől vasárnapig. Orosz, osztrák, grúz, egyiptomi és magyar alkotók inspirálódtak a Kis Zsinagógában, illetve a 9. Érsekkerti Nyári Játékok előadásain. Készül több mű is például a még futó Made in Hungária darabjukra hangolva.

A téren pénteken St. Martin élő muzsikájára Aljona Sapovalova, Elena Shumacher, Sergei Komjagin, Rusudan Khigazishvili, Verebics Katalin és Szőke Péter Jakab varázsolta a színeket, formákat a megvilágított vászonra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában