kiállítás

2020.03.08. 07:55

Autodidakta képzőművészek kiállítása nyílt Egerben

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Ziffer Sándor Galériában az egri autodidakta képzőművészek kiállítását, az Agria Aut Artot az Ezüstidő Szabadidős Egyesület szervezésében.

S. S.

Fotó: Daniel Beran

A tárlat szombat délutáni megnyitóján dr. Berecz Mátyás, a megyeszékhely alpolgármestere mondott köszöntőt. Az Aut Artot F. Balogh Erzsébet festőművész nyitotta meg.

Fűrész János a szervező egyesület elnöke a Heolnak elmondta: 77 alkotó 240 műve tekinthető meg a Ziffer galériában március 27-ig naponta 10.30 és 17.30 között. A tárlaton az alkotók tartanak ügyeletet. A kiállításon látható fafaragás, kisplasztika, tűzzománc, üvegfestés, vegyes technikával készült alkotások.

 

Az érdeklődők egy emlékkönyvben jegyezhetik le véleményüket. A látogatók a kiállítók jegyzékéből tudhatják meg, hogy egy-egy hobbi alkotó milyen szakmában dolgozik, mióta képzőművészkedik, illetve ott található az elérhetősége is.

A megnyitót a Farkas Ferenc Zeneiskola tanára, Gonda Kitti (zongora) és növendéke, Szabó Gerda (hegedű) műsora tette még ünnepélyesebbé. Az eseményen a kiállító hölgyeket egy-egy szál virággal köszöntötték nőnap alkalmából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában