Ajánlógyűlés

2 órája

Elkezdődik a Mátrafüredi Részönkormányzat választási eljárása

Október 16-án a részönkormányzat tagjaira tehetnek ajánlásokat a mátrafürediek. A szavazás során kialakult sorrend alapján Gyöngyös képviselő-testülete választja meg a város településrészének részönkormányzati tagjait.

Szabó István

Október 16-ra ajánlógyűlést hívott össze a Mátrafüredi Részönkormányzat tagjainak jelölése céljából Szókovács Péter, Gyöngyös polgármestere. A közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó Mátrafüred részönkormányzati vezetője – a gyöngyösi önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata alapján – a gyöngyösi 1. számú települési egyéni választókerület képviselője. Az előző önkormányzati ciklushoz hasonlóan ezt a tisztséget újra Faragó Tamás tölti be. A részönkormányzat további 4 tagját a mátrafüredi választópolgások jelölése alapján a mátrafüredi választópolgárok közül választja meg a képviselő-testület.

– A választott tagok jelölésére irányuló eljárásban jelöltet ajánlhat, illetve jelölt lehet az a választópolgár, akinek lakóhelye Mátrafüreden van. Az ajánlás szóban vagy írásban tehető. A jelöltek megállapítására irányuló településrészi szavazás időpontja az ajánlógyűlésen kerül kihirdetésre. A képviselő-testület a szavazást követő ülésén, a szavazás folytán kialakult sorrend alapján választja meg a Mátrafüredi Részönkormányzat tagjait – tájékoztatott Szókovács Péter.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában