Gárdonyi Géza Színház

2024.05.12. 14:07

Bősze Ádám legendás zenészek hálószobatitkairól mesélt

Mesés szerelmek címmel tartottak emlékezetes koncertet pénteken az Egri Szimfonikus Zenekar tagjai a Gárdonyi Géza Színházban. A zenekritikus Bősze Ádám pedig a zeneszerzők hálószobatitkairól szólt.

Palágyi Edit

Bősze Ádám zenetörténész a koncerten

Forrás: Vozáry Róbert

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem - derült ki a Mesés szerelmek című koncert közben Egerben. Bősze Ádám rádiós, zenekritikus, egykori szerzetes ugyanis az ismert zeneszerzők szerelmi életéről árult el pikáén részleteket a zenedarabok között. Megtudhattuk, hogy Liszt Ferenc nem csupán muzsikájában, de életében is a romantikus végletek híve volt, Beethoven azonban nem sok sikert aratott a nőknél. Igaz, bizonyos elméletek szerint éppen ez adott energiát neki ahhoz, hogy sok szimfóniát és egyéb zenedarabot írjon. Mozart azonban sok hölgyet levett a lábáról, és neki még az alkotáshoz is maradt energiája, ő azonban sajnálatosan rövid életet élt, tudtuk meg a tanulságos műsorból. 

A  közönség mellett az Egri Szimfonikus Zenekar tagjai - Szabó Sipos Máté vezényletével - maguk is jól szórakoztak két zenedarab között, Bősze Ádám ugyanis szellemes sztorikkal tűzdelte meg az előadást, olykor a saját életéből is merítve néhány poént.            

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában