Évadnyitó

2024.05.11. 12:38

Musical és koncertszínház is lesz: magyar évadra készül a Gárdonyi Géza Színház

Magyar évadot hirdetett a következő színházi szezonra Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója. A direktor sajtótájékoztatón közölte: pótszékes teltházakkal zárják a mostani évadot. Nagyot ment A dzsungel könyve is.

Heol.hu

Évadnyitó az egri színházban

Forrás: GGSZ/Facebook

Blaskó Balázs, az egri színház igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a következő évad tervezett előadásairól. Kiemelte: a Gárdonyi Géza Színház újraalapításának 38. évadára készülnek az előttünk álló szezonban. 

- Az idei évadot nagy sikerrel zárjuk, hiszen minden bemutatott produkciónkat pótszékes teltházzal játszottuk, s minden darabból minimum öt bérletszünetes előadásunk került közönség elé. A dzsungel könyve közel harminc előadást élt meg - emelte ki.

A következő szezon magyar évadnak tekinthető, hiszen minden, a nagyszínpadra kerülő darab magyar szerző műve. A szeptember 25. és 29. között zajló XIII. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon kerül először színpadra GG Tánc Eger előadásában a Fehérlófia című tánc- mesejáték. Ezt követően Hubay Miklós: Ők tudják, mi a szerelem című művét viszik színpadra Frigyesi András rendezésében, melynek műfaji meghatározása: burleszk és tragédia. A bemutató tervezett időpontja október 4-e. A nagysikerű musical, a Valahol Európában folytatja a sort Bal József rendezésében - tájékoztatott a színház közösségi oldalán Blaskó Balázs. Lesz többek között mesejáték és koncertszínházi előadás is a következő évadban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában